Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operatorii de telecomunicaţii sunt hotărâţi să protejeze buna funcţionare a internetului deschis şi să prevină congestionarea reţelelor

retele

Operatorii de telecomunicaţii sunt hotărâţi să protejeze buna funcţionare a internetului deschis, să monitorizeze şi să prevină congestionarea reţelelor în această situaţie fără precedent, a declarat, marţi, comisarul pentru piaţa internă, Thierry Breton, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti remis AGERPRES, comisarul pentru piaţa internă Thierry Breton a organizat marţi o videoconferinţă cu directorii executivi ai companiilor europene de telecomunicaţii şi ai Asociaţiei Operatorilor de Telecomunicaţii Mobile (GSMA), pentru a discuta despre rezilienţa reţelei şi despre schimbul de metadate anonimizate cu scopul de a modela şi anticipa propagarea virusului.

De asemenea, oficialul european a discutat şi despre necesitatea de a proteja consumatorii cei mai vulnerabili, inclusiv microîntreprinderile şi IMM-urile, care întâmpină dificultăţi în a-şi plăti facturile, accentuând şi asupra importanţei telecomunicaţiilor în aceste vremuri dificile.

"Operatorii de telecomunicaţii joacă un rol esenţial în ceea ce priveşte sprijinirea cetăţenilor europeni şi a întreprinderilor europene în această situaţie fără precedent. Toţi sunt hotărâţi să protejeze buna funcţionare a internetului deschis, să monitorizeze şi să prevină congestionarea reţelelor. Este o veste bună pentru toţi europenii", a declarat Thierry Breton.

Citește și: Aprovizionarea cu bunuri de strictă necesitate și medicamente, ÎN PERICOL din cauza restricțiilor de circulație impuse la nivel mondiala

Directorii executivi din domeniul telecomunicaţiilor au salutat răspunsul pozitiv al furnizorilor de conţinut la solicitarea Comisiei de a reduce presiunea asupra reţelei şi au semnalat deja îmbunătăţiri substanţiale.

Discuţia a abordat, de asemenea, necesitatea colectării de metadate mobile anonimizate pentru a contribui la analizarea modelelor de răspândire a virusului, într-un mod pe deplin conform cu RGPD şi cu legislaţia privind confidenţialitatea în mediul electronic.

În plus, ambele părţi au subliniat importanţa protejării reţelelor împotriva atacurilor cibernetice şi au convenit să continue discuţiile asupra diferitelor căi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.