Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operatorii de transport trebuie să asigure transportul gratuit al elevilor, anunță Raluca Turcan

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam școală elevi

Vicepremierul Raluca Turcan a spus, joi, după ședința de Guvern, că s-a decis, prin ordonanță de urgență, ca operatorii de transport să asigure transportul gratuit al elevilor, în caz contrat ei riscând să rămână fără licență, anunță MEDIAFAX.

„Astăzi (joi-n.red.), prin OUG, am decis ca operatorii de transport să asigure transportul gratuit al elevilor, sub sancțiunea încetării contractelor, fie de delegare a serviciului public de transport sau chiar a retragerii licenței de traseu, în cazul transportului inter-județean. În felul acesta, sute de mii de copii care erau văduviți de un drept fundamental, de educație gratuită, dar și de siguranță a vieții personale, au primit o mână de ajutor din partea Guvernului Orban”, a spus Turcan.

Citește și: Propunere bombă: Anulați examenele pentru evaluarea națională clasa VIII și examenul de Bacalaureat

Tot în domeniul Educației, prin OUG, s-a decis asigurarea finanțării de bază pentru copiii din învățământul privat autorizat.

„Aici există o situație în care furnizori privați de servicii educaționale în curs de acreditare și în plin în situație de autorizare nu beneficiau de această finanțare per elev, iar pe perioada criză a fost profund afectat și în felul acesta, cât timp suntem în stare de alertă, ei vor primi aceste finanțare per elev”, a spus Raluca Turcan.

Vicepremierul a adăugat că au mai fost adoptate măsuri legate de organizarea examenului de definitivat, grad didactic II și de asemenea de concursul pentru ocuparea catedrelor din învățământul preuniversitar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.