Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operatorii turistici tulceni cer Administraţiei Deltei definirea unor trasee practicabile

tulcea

Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD) a solicitat Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) definirea unor trasee pentru operatorii din rezervaţie, dar şi a unora de siguranţă pentru turişti, potrivit Agerpres.

Solicitarea a fost transmisă într-o adresă deschisă şi are la bază propunerile făcute de operatorii turistici, propuneri care au drept obiectiv reducerea presiunii asupra ariilor naturale protejate şi desfăşurarea în bune condiţii a activităţii de turism.

"Prin definirea de trasee turistice scurte în zonele economice se creează trasee turistice atractive specifice turismului deltaic, reducerea presiunii turistice, repartizată în prezent doar pe anumite zone şi zone de siguranţă în complexul Razelm-Sinoe pentru ambarcaţiunile mici în perioadele cu vreme neprielnică", se menţionează în adresa AMDTDD.

Citește și: Stârnit de JUDECĂTORII ICCJ, fostul ministru Berceanu a dat `BOMBA`:`Bechtel...

Unul din traseele solicitate de operatorii de turism este Bogdaproste-Trei Iezere-lacul Rădăcinosu-canalul Rădăcinosu-Heracle-Mila 23.

"Ar fi o idee foarte bună pentru că ar fi deschisă şi o rută chiar şi pentru Tulcea. Normal ar fi să mergi pe Madgearu să urci până la Letea şi să cobori pe Madgearu", a declarat, pentru AGERPRES, Ionuţ Călin, ghid de turism în satul Crişan.

Operatorii de turism au solicitat şi intervenţii rapide ale ARBDD pentru asigurarea condiţiilor optime de siguranţă pentru circulaţia populaţiei locale, dar şi a vizitatorilor, prin îndepărtarea materialului lemnos din unele zone, dar şi prin crearea unor trasee de siguranţă în complexul Razelm-Sinoe.

"Noi propunem ca prin decolmatarea canalelor de centură, pe lângă faptul că se realizează trasee atractive pentru turismul lent, asigurăm şi zone de siguranţă. Acolo, dacă lacul s-a montat... Noi venim cu speranţa că cei de la ARBDD vor interveni pe canalele de centură", a menţionat preşedintele Asociaţiei Goloviţa, Cătălin Balaban.

AMDTDD a solicitat Administraţiei Deltei introducerea unui sistem de colantare a şalupelor autorizate să desfăşoare activităţi de turism, realizarea studiului privind capacitatea de suport turistic a Deltei şi digitalizarea şi debirocratizarea procesului de obţinere a autorizaţiilor de transport agrement.

"Digitalizarea procesului de obţinere a autorizaţiilor de transport agrement este o ţintă de atins pe termen mediu, deoarece presupune crearea unei baze de date interoperabile cu Autoritatea Navală şi Agenţia Naţională pentru Pescuit, astfel încât să se poată dovedi existenţa documentelor necesare fără a fi impusă depunerea acestora de către beneficiar", se mai arată în documentul AMDTDD.

Adresa a fost făcută publică joi, iar până vineri după-amiază asociaţia nu a primit nici un răspuns de la ARBDD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.