Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operatorul francez de sateliţi Eutelsat confirmă o posibilă fuziune cu rivalul britanic OneWeb

Reuters
satelit

Operatorul francez de sateliţi Eutelsat a confirmat luni, în mod oficial, că poartă discuţii cu rivalul britanic OneWeb cu privire la o posibilă fuziune, o tranzacţie care va ajuta cele două companii să concureze cu proiectul Starlink al miliardarului american Elon Musk sau cu Project Kuiper al grupului Amazon.com, informează Reuters.

"În urma zvonurilor care au apărut recent, Eutelsat Communications confirmă că a demarat discuţiile cu ceilalţi acţionari de la OneWeb, cu privire la o posibilă fuziune bazată în întregime pe schimb de acţiuni care va crea un lider global în domeniul conectivităţii", a anunţat Eutelsat într-un comunicat de presă. "Potrivit termenilor tranzacţiei care sunt discutaţi în prezent, acţionarii Eutelsat şi OneWeb vor deţine fiecare 50% din acţiunile grupului combinat", a adăugat Eutelsat, potrivit Agerpres.

Prin această tranzacţie, OneWeb şi Eutelsat ar putea ajunge într-o poziţie mai bună în cursa pentru a construi o constelaţie de sateliţi pe o orbită joasă, cursă în care sunt angajate de asemenea Starlink şi Project Kuiper.

Fuziunea între Eutelsat şi OneWeb este una sensibilă din punct de vedere politic pentru că ar aduce laolaltă guvernele din Franţa şi Marea Britanie, alături de miliardarul indian Sunil Bharti Mittal şi China, care ar deveni acţionari la entitatea rezultată în urma fuziunii.

Eutelsat, companie cu o valoare de piaţă de aproximativ 2,4 miliarde de euro, este susţinut de banca franceză de stat BPIFrance SA şi la rândul său este un acţionar minoritar la OneWeb. La rândul său, OneWeb a ieşit din insolvenţă în 2020 graţie unui pachet de sprijin acordat de Guvernul britanic cu ajutorul magnatului Sunil Mittal, o dovadă a unei strategii industriale mai intervenţioniste a autorităţilor de la Londra după Brexit.

Cererea pentru lansări de satelit este aşteptată să crească după recentele sancţiuni care au vizat industria spaţială rusească dar şi a faptului că noile constelaţii de sateliţi ar putea oferi o nouă modalitate de a oferi internet în bandă largă din spaţiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.