Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operțiunea Dragonfly - Forţele ucrainene au desfăşurat o operaţiune specială în Luhansk şi Berdiansk

berdiansk

Forțele ucrainene au raportat că, în urma operațiunii speciale "DRAGONFLY", desfăşurată în noaptea de luni spre marţi şi care presupunea distrugerea aerodromurilor inamice din oraşele ocupate Luhansk și Berdansk (regiunea Zaporijjia), au fost distruse nouă elicoptere rusești, o instalație de apărare aeriană, un depozit de muniții și multe alte echipamente.

Forțele de Operațiuni Speciale din Ucraina precizează că au primit informații potrivit cărora ocupanţii ruşi utilizează aerodromurile din Berdiansk și Luhansk, unde au desfăşurat o cantitate semnificativă de aparate aeriene, echipamente speciale și muniție. Datele respective au fost verificate și confirmate, iar coordonatele și informaţiile necesare au fost transmise unităților Forțelor de Apărare ale Ucrainei, pentru a demara operaţiunea de distrugere a obiectivelor vizate. Astfel, luptătorii ucraineni au lansat o lovitură în noaptea de 16 spre 17 octombrie, iar invadatorii au suferit pierderi importante - notează Forţele de Operaţiuni Speciale din Ucraina.

Conform celor mai recente date, în atacurile de la Berdiansk şi Luhansk, armata ucraineană a distrus nouă elicoptere ruseşti, echipamente speciale amplasate pe aerodromuri, un sistem de apărare antiaeriană şi un depozit de muniții. Pistele de asemenea, au fost avariate. Depozitul de muniție din Berdiansk a fost aruncat în aer înainte de ora 04:00, în timp ce exploziile din Luhansk au continuat până la ora 11:00. Partea ucraineană raportează zeci de morți și răniți în rândul ocupanţilor ruşi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.