Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oportunități de colaboarare în domeniul IT între România și Saxonia Inferioară

saxonia

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ștefan-Radu Oprea, s-a întâlnit azi, 7 martie, la Hanovra cu Stephan Weil, prim-ministrul landului german Saxonia Inferioară, cu care a discutat despre oportunități de cooperare economică atât în plan instituțional, cât și privat.

Citește și: Austria a încasat doar 188 de milioane de euro după vânzarea licențelor 5G

Concret, oficialii au discutat despre participarea companiilor din land în proiectele tip parteneriat public-privat din România, despre colaborarea în domenii ale industriei 4.0 (IT, tehnologia informației și a comunicațiilor), precum și despre organizarea de forumuri de afaceri cu frecvență anuală.

”România este o destinație ideală pentru investițiile în industriile inovative. Am accentuat acest lucru prin mai multe argumente: ritmul de creștere a PIB din ultimii ani, un regim fiscal competitiv, competențele extraordinare în domeniul IT și schemele de ajutor de stat pentru investiții. Prosperitatea cetățenilor din UE depinde în viitor de promovarea unei creșteri dinamice și sustenabile, bazate de inovație și cooperare”, a declarat Ștefan-Radu Oprea.

În timpul vizitei de două zile în landul german (6-7 martie), ministrul pentru mediul de afaceri s-a mai întâlnit cu Stephan Schostock, primarul orașului Hanovra, Gabriele Andretta, președinte al Parlamentului landului Saxonia Inferioară, Hauke Jagau, președintele Regiunii Hanovra, și cu Jutta Kremer, secretar de stat în Ministerul pentru Afaceri Europene şi Dezvoltare Regională al Landului.

Saxonia Inferioară este al doilea land ca mărime și al patrulea ca număr de locuitori, din Germania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.