Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opozantul lui Putin spune că a fost blocat să ajungă la Strasbourg, unde CEDO urmează să se pronunțe asupra unor plângeri ale sale

Stiriletvr.ro
Aleksei Navalnîi

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a afirmat marţi că a fost blocat la frontieră şi împiedicat să iasă din ţară pentru a ajunge la Strasbourg, unde Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) urmează să se pronunţe joi asupra mai multor plângeri ale sale împotriva statului rus, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Poliţiştii de frontieră m-au anunţat că am interdicţia de a părăsi Rusia. Există o scrisoare în care se spune că îmi este interzisă ieşirea de pe teritoriu, însă nu se explică de ce", a notat Navalnîi pe contul său de Twitter.

Aleksei Navalnîi a precizat că se pregătea să ia un zbor pentru Frankfurt pentru a putea ajunge apoi la Strasbourg, unde CEDO trebuie să se pronunţe joi asupra mai multor plângeri ale opozantului rus, care le solicită celor 17 judecători europeni ce formează Marea Cameră să recunoască "motivaţiile politice" ale arestărilor sale repetate.

Militantul anticorupţie, 42 de ani, avocat de profesie, a fost arestat în nenumărate rânduri de poliţie în ultimii ani, pe fondul unor manifestaţii organizate împotriva puterii ruse şi majoritatea interzise de autorităţi.

Aleksei Navalnîi, care a primit numeroase condamnări, de la amenzi la pedepse scurte cu detenţia, a devenit principalul opozant din Rusia după impunătoarele manifestaţii din 2011 şi 2012. Mai multe manifestaţii care se numără printre cele mai importante organizate recent în Federaţia Rusă s-au desfăşurat la apelul lui, iar retorica sa anticorupţie găseşte ecou în special în rândul tinerilor, care îl urmăresc pe internet.

Opozantul, care se declară victima unor "arestări ilegale" şi "privări de libertate arbitrare", a denunţat în zadar aceste arestări în faţa instanţelor judecătoreşti ruse, înainte de a sesiza Curtea de la Strasbourg, înaintând cinci plângeri între 2012 şi 2014. Aleksei Navalnîi a fost declarat neeligibil pentru alegerile prezidenţiale din martie, din cauza unei condamnări pe care el o apreciază ca fiind politică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.