Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, îngrijit în Spania pentru o arsură la ochi

Aleksei Navalnîi

Principalul opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, a anunţat marţi că se află în Spania pentru a-şi îngriji arsura la ochi suferită după ce a fost stropit cu un colorant verde la Moscova, transmite AFP.

Navalnîi nu mai putea să plece în străinătate din 2013 deoarece autorităţile ruse i-au refuzat furnizarea unui paşaport, explicându-şi decizia prin dosarele judiciare împotriva sa. "Doctorul de la Barcelona a spus că va încerca să îmi trateze ochiul şi deja am fost supus unei operaţii ieri", a scris Aleksei Navalnîi pe contul său de Instagram, însoţindu-şi mesajul cu o fotografie cu el însuşi, cu ochiul drept tumefiat.

"Mi s-a spus, din păcate, că nu îmi voi recăpăta vederea decât peste câteva luni" la acest ochi, a adăugat el.

Aleksei Navalnîi a anunţat cu câteva zile în urmă că a primit un paşaport pentru a se putea opera la ochi într-o clinică europeană, după ce a fost atacat la sfârşitul lunii aprilie cu un lichid care i-a afectat pupila şi corneea în faţa sediului Centrului de Afaceri din Moscova.

El a mai fost atacat şi în martie cu un lichid verde, un antiseptic folosit în medicină în Rusia, în timpul unei deplasări la Barnaul, în Siberia. Astfel de incidente care îi vizează pe opozanţi, în general fără gravitate, sunt tot mai frecvente în Rusia.

Aleksei Navalnîi, avocat şi blogger anticorupţie care ar intenţiona să candideze împotriva lui Vladimir Putin la alegerile prezidenţiale din 2018, este recunoscut ca principalul opozant al Kremlin, conform Agerpres. Ambiţiile sale ar putea fi totuşi obstrucţionate de condamnarea la cinci ani de închisoare cu suspendare pentru deturnare de fonduri într-un caz pe care el îl denunţă ca fiind un complot pentru a-l îndepărta de politică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.