Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opoziția iese la atac după votul Camerei Deputaților: 'România devine uşor-uşor un rai al infractorilor'. CCR urmează să fie sesizată

Inquam Photos / Octav Ganea
plen parlament camera deputatilor

Liderul USR, Dan Barna, a anunţat miercuri că a avut discuţii cu preşedintele PNL, Ludovic Orban, pentru a ataca la Curtea Constituţională proiectul legislativ adoptat de Parlament privind măsurile alternative de executare a pedepselor.

”Chiar de dimineaţă am avut o discuţie cu domnul Ludovic Orban, discutând exact pe această iniţiativă de a contesta la Curtea Constituţională legile privind executarea pedepselor. Este un nou pas mai departe spre ceea ce am declarat că România devine uşor-uşor un rai al infractorilor. Actuala majoritate prioritizează major infractorii, condamnaţii, persoanele aflate în detenţie, în defavoarea politicilor publice, sociale sau de infrastructură, care ne lipsesc cu desăvârşire. (...) Atacul PSD la destructurarea statului a devenit unul efectiv şi asumat”, a declarat Dan Barna.

Consultant politic, atac furibund la adresa premierului, în contextul vizitei în Israel: 'Nu-i mare diferenţă de calibru intelectual între Dăncilă şi Dragnea'

Plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional, a adoptat miercuri , cu 170 de voturi "pentru", 81 "împotrivă" şi şase abţineri proiectul legislativ privind măsurile alternative de executare a pedepselor. Astfel prin decizia judecătorului, condamnaţii pentru fapte fără violenţă, care nu sunt recidivişti şi care au o pedeapsă de maximum cinci ani, beneficiază de măsura arestului la domiciliu sau în zilele de sâmbătă şi duminică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.