Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oprea trebuie oprit! DNA, solicitată să stăvilească ascensiunea acestui Arturo Ui românesc

În lipsa unei demisii de onoare a lui Gabriel Oprea din funcția de ministru ca urmare a morții tragice a polițistului Gigină, liberalii consideră că ar fi cazul să se implice DNA pentru a rezolva acest caz și pentru a stăvili, măcar în ultimul ceas, ascensiunea acestui Arturo Uy românesc. Deputatul PNL Radu Zlati își susține ideea prin aceea că se teme ca, la sfârșitul anchetei, singurii responsabili să nu rămână cumva vremea urâtă și imprudența celui care, oricum, a plătit cu viața.

În opinia lui Zlati, unul dintre factorii care a contribuit la această tragedie este ”orgoliul bolnăvicios al unui Ministru de Interne care se dorește a fi însoțit de coloană oficială chiar și în momentele în care nu există urgența sau necesitatea unei astfel de coloane oficiale, dat fiind că prin lege doar Președintele României, Primul Ministru sau președinții celor două Camere sunt îndreptățiți la astfel de măsuri de protocol și siguranță, iar miniștrii, fie ei și de interne (și vicepremieri), doar în anumite condiții speciale, specificate în lege”.

Cunoscând contorsionatele căi pe care uneori le iau anchetele, mai ales când subordonații își anchetează superiorii, sau pe aliații politici ai superiorilor lor, mă tem că singurii responsabili, la sfârșitul anchetei, să nu rămână cumva vremea urâtă și imprudența celui care, oricum, a plătit cu viața. Așa încât mă întreb dacă ancheta nu ar trebui desfășurată de către procurorii DNA, care au dovedit deja o oarecare independență față de spectrul politic. Cu atât mai mult cu cât, dacă primii doi factori aminți mai sus sunt reali și au jucat într-adevăr un rol în moartea tânărului polițist, atunci am avea de a face nu doar cu o încălcare oarecare a legii, ci cu un abuz de funcție din partea unui ministru, adică o infracțiune care stă în sarcina DNA. Speram, acum câteva zile, că domnul Oprea își va onora haina militară și decorațiile primite de-a lungul vremii, printr-o demisie. Cum această demisie de onoare nu a apărut, poate că DNA va reuși să stăvilească, prin mecanismele legale știute, măcar în ultimul ceas, ascensiunea acestui Arturo Uy românesc. Câți polițiști morți va trebui să mai avem, înainte să îl oprim pe Oprea? Mai bine acum, decât mai târziu”, a mai arătat liberalul, prin intermediul unei declarații de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.