Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opt foști miniștri catalani au fost arestați

Ultima Ora breaking news

Un judecător spaniol a dispus joi plasarea în arest preventiv a fostului vicepremier catalan Oriol Junqueras şi a şapte dintre miniştrii fostului executiv condus de Carles Puigdemont, acuzaţi de rebeliune, răzvrătire şi deturnare de fonduri după autoproclamarea independenţei Cataloniei de parlamentul acestei regiuni, relatează agenţiile AFP şi EFE.

Acelaşi judecător a decis judecarea în stare de libertate - pe o cauţiune de 50.000 de euro - a unui singur ministru din fostul executiv catalan, Santi Vila, care a demisionat înaintea votării declaraţiei de independenţă şi a cerut atunci separatiştilor catalani să poarte un dialog cu Madridul, scrie agerpres.ro.

Citește și: Se vrea înființarea unei noi instituții de stat! Salarii impresionante

Hotărârea a fost decisă la finalul audierii premergătoare inculpării liderilor separatişti catalani pentru declaraţia de independenţă adoptată vineri de parlamentul regional al Cataloniei.

Ceilalţi membri ai executivului catalan destituit ulterior de guvernul spaniol, respectiv fostul premier Carles Puigdemiont şi patru dintre miniştrii săi, au părăsit Spania.

Citește și: Total neașteptat! Ce LIPSEȘTE din declarația de AVERE a politicianului care și-a împușcat finul în inimă

Prin urmare, Parchetul spaniol a cerut joi emiterea unui mandat european de arestare pe numele lor şi transmiterea acestuia către Belgia, ţara unde Puigdemont a apărut marţi la o conferinţă de presă afirmând că va rămâne deocamdată acolo pentru a nu ajunge să fie judecat în Spania de o justiţie pe care el o consideră politizată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.