Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opt migranţi de origine kurdă şi din Maroc au fost depistaţi cu cărţi de identitate şi paşapoarte false la frontieră

Un număr de opt cetăţeni străini au fost depistaţi la finalul săptămânii trecute de poliţiştii de frontieră giurgiuveni, în timp ce încercau să intre ilegal în România, cu cărţi de identitate şi paşapoarte false, potrivit agerpres.ro.

"Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat opt cetăţeni străini, şase de origine kurdă şi doi din Maroc, care au încercat să intre ilegal în România, folosind paşapoarte şi cărţi de identitate false. Astfel, duminică, 3 octombrie, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în ţară, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, un cetăţean moldovean, în vârstă de 30 de ani, aflat la volanul unui autoturism. Împreună cu acesta călătoreau alţi şase pasageri, cetăţeni străini. Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că cei şase pasageri au prezentat poliţiştilor de frontieră pentru control, patru paşapoarte emise de autorităţile din Moldova şi două paşapoarte emise de Ucraina şi pentru că au existat suspiciuni cu privire la condiţiile de formă şi fond ale documentelor în cauză, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au stabilit că acestea sunt false total", se arată într-un comunicat de presă emis luni de ITPF Giurgiu.

Persoanele în cauză au declarat poliţiştilor de frontieră faptul că au procurat paşapoartele de pe teritoriul statului Muntenegru, pentru care au plătit fiecare suma de o mie de euro.

La cercetări a fost stabilit faptul că cei şase bărbaţi sunt de origine kurdă, au vârste cuprinse între 20 şi 37 de ani, şi intenţionau, prin acţiunea de trecere ilegală a frontierei statului român, să ajungă în Franţa.

Tot la finalul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră au mai depistat un caz similar în care, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-au prezentat pentru a intra în ţară, pe jos, doi cetăţeni străini.

Aceştia au prezentat pentru control două cărţi de identitate, una fiind emisă de către autorităţile spaniole, iar cealaltă emisă de către autorităţile italiene.

Pentru că şi în cazul acestora au existat suspiciuni cu privire la condiţiile de formă şi fond ale documentelor în cauză, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au stabilit că şi acestea sunt false

În cadrul cercetărilor a fost stabilit faptul că cei doi bărbaţi, cu vârste de 36, respectiv 41 de ani, sunt din Maroc.

Ei au declarat că au procurat cărţile de identitate false de la un cetăţean bulgar, căruia i-au plătit câte trei sute de euro fiecare.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei de stat, cele opt persoane care au prezentat documentele în cauză, precum şi şoferul şi maşina în care au fost găsiţi au fost preluaţi de către autorităţile bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.