Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ORA EMOȚIILOR pentru lotul din dosarul PSD Arad - Un avocat cere DNA Timișoara să spună dacă greii PSD Arad sunt cercetați

decizie instanta

Instanța supremă a finalizat dezbaterile privind propunerea de prelungire a măsurii arestului la domiciliu în cazul celor cinci persoane cercetate în mega-dosarul „PSD Arad” și a stabilit luare unei decizii la ora 14.00.

În timpul ședinței de judecată unul dintre avocații celor prezenți la proces a arătat în fața instanței că până la acest moment procurorii DNA Timișoara nu au precizat în actele lor dacă greii PSD Arad, cei care atrag competența de cercetare a DNA sunt cercetați în mod concret în dosar.

Avocatul spune că până la acest moment în referatul și propunerile DNA de arestare preventivă și de prelungire a măsurilor preventive nu se arată dacă anchetatorii au formulat cerere de urmărire penală și de ridicare a imunității parlamentare către Camera Deputaților sau dacă un astfel de demers a fost avizat de instituție.

„Procurorul nu precizează în Referatul cu propunere de prelungire a măsurii arestului la domiciliu situaţia procesuală privindu-i pe: Florin Tripa, deputat PSD de Arad şi secretar executiv al Biroului Permanent al P.S.D Arad, Dorel Gheorghe Căprar, deputat PSD de Arad şi preşedinte al Organizaţiei Judeţene P.S.D. Arad, loan Narcis Chisăliță, deputat PSD de Caraş Severin şi secretar executiv al Biroului Permanent al P.S.D. Caraş Severin, respectiv dacă DNA a formulat cerere de urmărire penală şi de ridicare a imunităţii parlamentare şi dacă a fost adoptată de Camera Deputaţilor”, a spus apărătorul în fața magistratului.

Acesta a amintit faptele pentru care este atrasă competența Direcției Naționale Anticorupție reluând fragmentele esențiale din transcrierile înregistrărilor ambientale dar și ale interceptărilor telefonice ce sunt probe la dosar.

„Deşi procurorul de caz de la Serviciul Teritorial Timişoara al DNA, analizează:

- problema finanţării Partidului Social Democrat
- se referă la faptul că anumite sume de bani colectate nelegal ar fi ajuns la partid sau la preşedintele P.S.D. la nivel naţional (Liviu Nicolae Dragnea)
-obţinerea nelegală a unor sume de bani la agenţiile de încasare şi control din cadrul direcţiilor regionale de drumuri şi poduri cunoşteau şi ministrul Transporturilor Răzvan Cuc
- preşedintele Organizaţiei Judeţene P.S.D. Giurgiu (senator / ministru Niculae Bădălău) ar f1 exercitat influenţe pentru angajarea în cadrul D.R.D.P. Timişoara a unor persoane susţinute de acesta
- ministrul Răzvan Cuc ar f1 reproşat conducerii DRDP Timişoara că sumele de bani obţinute din comiterea infracţiunilor de corupţie sunt predate facţiunii P.S.D. Giurgiu, cu care el se află în conflict: „...”. (Mina fiind preşedintele Consiliului J udeţean Giurgiu),
parchetul nu spune dacă persoanele respective au vreo calitate procesuală în dosarul penal”, a mai explicat avocatul.
Procuorul DNA a cerut instanței prelungirea măsurii arestului la domiciliu a celor cinci persoane față de care ICCJ a luat anterior măsura preventivă și a arătat că sunt valabile în continuare temeiurile pe care judecătorii care au stabilit măsura le-au avut în vedere la acel moment.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.