Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teama falimentelor băncilor din SUA nu se oprește! Mai multe bănci care au oferit în trecut servicii cripto au înregistrat scăderi uriașe

latimes.com
PacWest Bancorp

Prețurile acțiunilor mai multor bănci regionale din Statele Unite au scăzut în tranzacțiile după orele de program pe 3 mai, în ciuda faptului că președintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a numit sectorul bancar „sănătos” și „rezistent” cu câteva ore înainte.

O astfel de bancă regională, PacWest Bancorp, a scăzut cu 52,5% în tranzacțiile după orele de program, după ce Bloomberg a raportat că banca va explora opțiuni strategice pe 4 mai. A fost văzută de unii ca o altă bancă care ar putea scădea pe fondul unei crize bancare din SUA , conform cointelegraph.com.

Banca are în vedere o vânzare sau o strângere de capital, a spus Bloomberg, citând persoane familiare cu chestiunea.

Între timp, Western Alliance Bancorp (22,4%), Metropolitan Bank (16,2%) și HomeStreet (7,8%) s-au numărat printre celelalte bănci regionale cele mai afectate.

Metropolitan Bank a oferit o dată servicii firmelor cripto, dar și-a închis verticala activelor digitale în ianuarie, deoarece firma nu era mulțumită de modul în care se dezvolta industria criptomonedei.

Western Alliance Bancorp a integrat , de asemenea , soluții de plată bazate pe blockchain pentru baza sa de clienți din filiala blockchain și a activelor digitale a companiei .

Încercarea lui Powell de a potoli preocupările legate de sectorul bancar a venit în momentul în care a anunțat că Rezerva Federală va majora ratele dobânzilor cu încă 25 de puncte de bază:

„Condițiile din sectorul [bancar] s-au îmbunătățit în general de la începutul lunii martie, iar sistemul bancar din SUA este solid și rezistent. Vom continua să monitorizăm condițiile din sector.”

Powell a adăugat că Fed „s-a angajat să învețe lecțiile potrivite din acest episod și vom lucra pentru a preveni ca evenimente ca acestea să se repete”.

Colapsul First Republic Bank a fost al doilea cel mai mare faliment bancar din ultima perioadă în SUA. Problemele au apărut pentru prima dată pe 26 aprilie, când a izbucnit știrea despre o administrare judiciară a guvernului, ceea ce a făcut ca prețul acțiunilor băncii să scadă cu 20% în câteva ore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.