Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orange vrea ca statul francez să rămână acţionar de referinţă la fostul monopol de telefonie

orange

Statul francez ar trebui să rămână acţionar de referinţă la operatorul de telecomunicaţii Orange (fostul operator naţional France Telecom), a declarat miercuri directorul general de la Orange, Stephane Richard, cu ocazia prezentării noului plan strategic "Engage2025", transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Statul francez deţine un pachet de control de 23% din acţiunile Orange şi rămâne acţionar de referinţă la fostul monopol de telefonie.

"Nu am niciun indiciu al vreunei dorinţe a statului să îşi modifice participaţia la Orange (...) Nu doresc să văd o retragere a statului. Acţionarul de referinţă la Orange este statul francez. Acesta este un element de stabilitate de sprijin strategic pentru companie", a spus Stephane Richard.

În noul său plan strategic "Engage2025" prezentat miercuri, Orange a anunţat că vor fi înfiinţate entităţi speciale care vor gestiona reţelele sale de turnuri mobile în majoritatea ţărilor europene în care este prezent, o mişcare care pune bazele pentru o vânzare parţială a acestor turnuri.

Orange deţine aproximativ 40.000 de turnuri de telefonie mobilă în Europa. Primele aşa-numite 'TowerCos', companii naţionale care vor gestiona turnurile de telefonie mobilă, vor fi înfiinţate în 2020 în Franţa şi Spania cele mai mari pieţe ale Orange. Grupul francez va păstra controlul asupra tuturor acestor noi entităţi care vor fi create în ţările europene iar pe termen mediu are în vedere regruparea acestor 'TowerCos' locale într-o entitate europeană, la care Orange va păstra o participaţie majoritară.

Citește și: Adrian Năstase îndeamnă PSD să declanșeze RĂZBOIUL TOTAL împotriva lui Klaus Iohannis

"Acesta este un vehicul care ne va permite să jucăm un posibil rol în procesul de consolidare la nivel european", a declarat directorul Orange.

Prin această măsură, Orange se alătură altor companii europene de telecomunicaţii care se gândesc să îşi vândă o parte din reţelele lor mobile, pe fondul creşterii explozive a valorii activelor din domeniul infrastructurii şi a apetitului pentru astfel de active din partea unor companii precum grupul american KKR şi cel spaniol Cellnex.

Anunţul referitor la entităţile care vor gestiona reţelele de turnuri se înscrie în planul strategic pe cinci ani, "Engage2025", dezvăluit miercuri. Printre obiectivele financiare din acest plan se numără o creştere anuală a profitului operaţional cuprinsă între 2% şi 3% şi un avans al fluxului de numerar din activităţi de telecomunicaţii de la două miliarde euro în 2019 la o cifră cuprinsă între 3,5 şi 4 miliarde euro în 2023.

Grupul francez Orange este prezent şi pe piaţa din România, unde, în perioada iulie-septembrie 2019, a obţinut o cifră de afaceri de 279 milioane de euro, în scădere cu 2,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. La 30 septembrie 2019, Orange România oferea servicii mobile, fixe şi TV pentru 10.928.000 de clienţi, în creştere cu 0,3% comparativ cu finalul T3 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.