Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orban și Bușoi în luptă și după Congres. Șefia TNL, miză de orgoliu între cei doi adversari

orban busoi

Congresul TNL din  octombrie  tinde  să devină scena unor  reglări de conturi  între seniorii partidului.  Rănile ultimului Congres al partidului nu s-au vindecat. Cristian Bușoi caută revanșa, iar Ludovi Orban caută să-și consolideze autoritatea  în partid  prin susținerea unor apropiați la șefia unor structuri interne de partid  cum este cazul TNL. În fine,  marginalizat după venirea lui Orban la putere,  fostul  parlamentar Mihai Voicu  încearcă un ultim cântec de lebădă..

Fost şef SPP, ieşire violentă la adresa lui Hans Klemm: 'Am constatat că este un PORC'

A fost  învins  cu un sec 952 la 3.518 voturi la ultimul Congres, dar încă mai are ambiția unei revanșe. Liderul PNL București, Cristian Bușoi, nu se poate  împăca  cu victoria obținută de  Ludovic Orban acum trei luni de zile.  Cum șefia partidului  reprezintă un capitol  închis  în partid, cel puțin până  după alegerile  europarlamentare,  funcțiile politice  din plan secund asalatate de  apropiații actualului șef de partid  constituie prilejul perfect pentru a testa sprijinul  și  autoritatea acestuia în partid.

Tinerii  liberali  au alegeri pe 22 octombrie  pentru desemnarea noului șef peste  TNL.  Potrivit unor  surse  din  PNL, deputata  Mara Mareș se  bucură de susținerea lui Ludovic Orban și mizează pe sprijinul acestuia pentru câștigarea  acestor alegeri. În tabăra  opusă  se plasează un alt  deputat, Glad  Varga și  fostul  deputat de  Suceava  Radu Surugiu.

Varga este bine înfipt în partid și voci puternice de la centru susțin că el e șansa relansării tineretului liberal, în timp ce Surugiu nu mizează decât pe influența pe care cuplul  format fostul parlamentar Mihai Voicu și fosta  șefă a TNL, Claudia  Benchescu, o mai au în partid și, în special,  în rândurile   tinerilor liberali.

Varga  se bazează în special pe voturile venite din partea TNL București, cu cele  șase filiale de sector,  dar și din partea  tinerilor liberali din Arad, Maramureș,  Bistrița, Dolj,  dar pe sprijinul co-președintelui TNL Sorin Moldovan și al Hazem Kansou, doi dintre   tinerii liberali cu influență în aceste structuri de partid, în  timp ce  Bușoi face  diligențe prin teritoriu  să-i câștige acestuia  noi adepți, în în cercarea sa de a  furniza o supriză și a da planurile actualei  conduceri peste cap, ne-au explicat sursele citate.

De cealaltă parte, Mara  Mareș se bucură de sprijinul unor ca Dan Vâlceanu si Florin Cîțu și evident al tatălui său despre care se spune că s-a implicat personal în campania internă din PNL, mai susțin sursele citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.