Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orban lovește din nou, după întrebarea pentru bărbatul cu scaunul special: 'Vrancea este nu numai epicentru pentru cutremure, ci şi pentru investiţii'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a anunţat joi, la Focşani, o serie de proiecte majore de infrastructură care vor tranzita şi judeţul Vrancea, printre care autostrada A7. "Vrancea este nu doar epicentru pentru cutremure, ci şi pentru investiţii. Foarte multe proiecte de investiţii (...) sunt în faze de pregătire şi vor începe să fie executate. Este vorba, în special, de investiţii în infrastructură, de care are nevoie Vrancea ca suport pentru dezvoltare economică", a declarat Orban în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit Agerpres. Comparația neinspirată a premierului vine după ce în urmă cu câteva zile a întrebat un bătrân în scaun electric „ce viteză prinde”. Dialogul insolit a avut loc la Pitești, în timpul unei vizite electorale.

Prim-ministrul a arătat că principalul proiect de investiţii care va trece prin zonă este autostrada A7 de pe Coridorul IX Paneuropean.

"Anunţ în premieră că am decis ca patru tronsoane de pe A7 să fie finanţate din Programul Naţional de Rezilienţă şi Recuperare, ceea ce oferă o garanţie că avem resursele financiare pentru a susţine aceste investiţii extrem de importante", a precizat Ludovic Orban.

"Este nevoie ca toţi oamenii cu bun-simţ, cu frica lui Dumnezeu, harnici, cu spirit întreprinzător, toţi oamenii gospodari să participe la decizia importantă din 27 septembrie. Putem schimba destinul Vrancei, putem să orientăm Vrancea într-o direcţie de dezvoltare, de investiţii, o direcţie spre civilizaţie, spre modernitate. Echipa noastră este o echipă bine pregătită, o echipă care vine cu proiecte serioase, o echipă care vrea să mişte lucrurile înainte cu viteză maximă", a spus premierul

Ludovic Orban a menţionat că orice proiect serios venit din partea administraţiilor locale va primi finanţare, indiferent de culoarea politică a primarilor.

"Susţinem toate proiectele de dezvoltare în localităţi. Eu n-am făcut cum a făcut PSD. Atunci când alocăm resurse financiare către o localitate, de fapt alocăm pentru oamenii din localitatea respectivă şi atunci când există proiecte care pot să îmbunătăţească viaţa, nu trebuie să ţinem cont de cine-i primar. Acum, sigur că primarii noştri sunt mult mai pricepuţi, mult mai întreprinzători, mult mai serioşi şi mult mai capabili să genereze proiecte care să fie finanţate. Poate şi din cauza faptului că nu prea am mai fost la guvernare de vreo 10-12 ani de zile, primarii liberali au devenit campioni ai absorbţiei de fonduri europene, pentru că de la Consiliul Judeţean şi de la guvernele PSD nu au văzut decât uşi trântite în nas", a afirmat şeful Executivului.

Premierul Ludovic Orban, preşedintele PNL, efectuează, joi, o vizită în judeţul Vrancea.

El a fost prezent în comuna Ţifeşti, unde a participat la inaugurarea unei baze sportive. Potrivit edilului liberal al comunei, Gabriel Postolache, baza sportivă care va putea găzdui partide minifotbal, tenis de câmp, baschet şi volei, a a costat 290.000 de lei, bani proveniţi de la bugetul local, dar investiţia nu este finalizată încă.

"Lucrările au început acum o lună şi jumătate. Cred că în trei zile va fi finalizată, pentru că urmează să se monteze cordelinele deasupra, panourile pentru baschet şi să facă racordul la utilităţi la vestiarul care are două duşuri, un grup sanitar", a precizat primarul comunei Ţifeşti, Gabriel Postolache.

Anterior, Orban a efectuat o vizită în oraşul Panciu, unde a avut o întâlnire cu echipa de campanie a PNL. Premierul a fost întâmpinat de un grup de aproximativ 200 de membri şi simpatizanţi PSD, care l-au aplaudat, în mod ironic, atunci când acesta a coborât din maşină.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.