Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orban: Lucrăm la studiul de impact privind abrogarea OUG114. Vom abroga și prevederile la Pilonul II

Inquam Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban

Cabinetul Orban lucrează în prezent la studiul de impact privind abrogarea unor măsuri din OUG 114/2018, a declarat marți premierul Ludovic Orban, în cadrul unei conferințe de presă. Vor fi abrogate și prevederile privind Pilonul II de pensii private.

Premierul a mai precizat că lucrările din comisii nu merg însă întocmai în direcția corectării prevederile OUG 114 și că în diferite comisii mai apar amendamente care înrăutățesc măsurile din această ordonanță, conform Mediafax.

"Cu siguranță că în spatele modificărilor vor sta analize, studii, de asemenea vom discuta cu partenerii sociali, patronatele și sindicatele pentru a realiza o consultare care să îmbunătățească (ordonanța), dar noi deja am avut consultări anterioare și știm poziția partenerilor sociali care este preponderent în susținerea acestei inițiative. Sigur că noi ne-am fi dorit ca prin dezbaterea din Parlament să corectăm prevederile acestei ordonanțe și să abrogăm toate acele prevederi. Din păcăte, lucrurile nu merg așa cum ne-am așteptat, ba dimpotrivă mai apar prin diferite comisii amendamente care înrăutățesc și mai mult această ordonanță. De exemplu s-a mărit plafonul pentru fondul fantomatic de dezvoltare și investiții", a spus Orban.

Premierul a mai spus că majorarea contribuției la fondurile de pensii administrate privat Pilon II nu va face obiectul acestei runde de reglementări, dar că o majorare este în obiectivele Guvernului.

"Cu siguranță acesta este obiectivul nostru, dar (majorarea) nu va face obiectul acestei reglementări. Ce vom abroga sunt prevederile absurde care au fost impuse societăților care administrează fondurile Pilon II de pensii"

Ludovic Orban a anunțat, luni, că Guvernul își va asuma răspunderea pentru abrogarea și modificarea unor prevederi ale Ordonanței de Urgență 114/2018.Premierul a precizat că sunt vizate prevederi din domeniul energiei, financiar bancar și comunicații dar că nu va afecta prevederile din domeniul construcțiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.