Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orban: Proiectul de ţară nu trebuie să fie doar o lungă listă de deziderate

hotnews.ro
leonard orban

Proiectul de ţară al României nu trebuie să fie doar o lungă listă de deziderate, ci trebuie să conţină şi mijloace pentru a atinge acele obiective spune consilierul prezidenţial pentru afaceri europene, Leonard Orban. El respinge speculaţiile privind formarea unui Guvern de uniune naţională bazat pe viitorul proiect de ţară.

Întrebat, la RFI, dacă proiectul de ţară va conţine o simplă înşiruire de deziderate sau va include şi măsuri concrete, Leonard Orban a răspuns: "Sigur că ne-am obişnuit cu foarte multe strategii, care au fost definite şi după aia au rămas undeva în sertar. În ideea de a putea să-ţi atingi obiectivele, desigur că va trebui să prevezi şi mijloacele prin care poţi să le atingi, să găseşti acele formule care să-ţi permită să ţinteşti spre ceea ce doreşti. Deci evident, nu trebuie doar să fie o lungă listă de deziderate, de dorinţe pe care le avem, ci trebuie să conţină şi mijloace şi căi prin care să putem atinge acele obiective".

”Cred că vorbim aici de un document, de un proiect de ţară, care se va întinde pe termen mediu şi pe termen lung, în nici un caz doar pe termen scurt şi atunci cred că este absolut necesar să existe un consens politic, astfel încât obiectivele unui asemenea document să poată fi realizate", a mai precizat consilierul prezidenţial.

Leonard Orban declară că proiectul de ţară ar putea ajuta România să-şi facă auzită vocea mai bine în UE: "E evident că se vor reconfigura liniile de forţă în UE, după plecarea Marii Britanii. Inclusiv noi vom deveni al şaselea stat ca număr de populaţie din UE. Deci e evident că va trebui cumva să fim în tabăra celor care contribuie cel mai mult la deciziile din UE, să fim în strânsă legătură, să fim prezenţi, să avem puncte de vedere, să fim capabili să ni le exprimăm, să evităm pe cât posibil disensiunile pe care să ni le exportăm la nivel european. Sunt multe lucruri care trebuie făcute şi sper că vor putea să fie făcute".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.