Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orban recunoaște că mai puțin de jumătate dintre românii veniți din străinătate sunt la izolare sau carantină

Facebook
ludovic orban

Premierul Ludovic Orban a explicat că, până în acest moment, aproximativ 250.000 de români din străinătate au revenit în țară. Conform cifrelor oficiale, în România avem 15.407 persoane în carantină instituționalizată și 114.699 în izolare. Trebuie să ținem cont de faptul că în carantină și izolare sunt foarte mulți cetățeni români care nu vin din străinătate. Practic, aproximativ 150.000 de cetățeni români veniți din străinătate nu sunt nici la izolare, nici în carantină.

Citește și: Instinctul de supraviețuire/ OPINIE

”Nu este un nou val. Este o revenire constantă în țară, dar din datele aproximative pe care le știu sunt pest 250.000 de români care au revenit în țară. Este adevărat că odată cu sărbătorile de Paște se așteaptă o creștere a sosirilor în țară.

Noi le-am mai spus condițiile: în cazul în care vin dintr-o zonă roșie vor intra în carantină 14 zile, iar dacă vin dintr-o zonă galbenă stau 14 zile la auto-izolare. Este posibil ca unii care vin și vor sta în carantină sau izolare nu vor putea să sărbătorească Paștele alături de familie.

Sfatul meu pentru români este să nu vină în țară decât dacă au motive foarte, foarte serioase. Trebuie să țină cont și de faptul că îi pot infecta pe cei dragi, pe cei apropiați.”, a spus Ludovic Orban, la Digi 24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.