Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orban susține că propunerea Guvernului pentru șefia Armatei este 'împotriva legii': Să pună mâna pe carte

Inquam Photos / Octav Ganea
ludovic orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat marţi că Executivul a formulat pentru şefia Statului Major al Apărării o propunere "care nu respecta condiţiile legii", motiv pentru care "singura soluţie" la îndemâna şefului statului pentru funcţionarea Armatei era prelungirea mandatului generalului Nicolae Ciucă, potrivit Agerpres

"Executivul, ministrul Apărării şi cu primul ministru ar fi trebuit să pună mâna pe carte şi să citească legea şi să nu formuleze o propunere care contravine prevederilor legale. Ei au formulat o propunere de şef al Statului Major al Apărării care era împotriva legii, care nu respecta condiţiile legii. În aceste condiţii, singura soluţie care era la îndemâna preşedintelui pentru funcţionarea Armatei - menţinerea comandantului Armatei, pentru că este vorba de Armata Română, nu este vorba de o instituţie lipsită de importanţă, este vorba de una dintre cele mai importante instituţii ale României. Pentru funcţionalitatea acestei instituţii, preşedintele a ales calea legală şi anume prelungirea mandatului dlui general Ciucă, cu un de zile, prevedere legală care există în lege. Preşedintele a acţionat în conformitate cu legea, corect, pentru a asigura buna funcţionare a Armatei, în timp ce Guvernul s-a comportat ca un repetent care a arătat că nici măcar nu cunoaşte prevederile legii în momentul în care au formulat o propunere ce era în afara legii", a spus Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL, desfăşurată la Parlament.

Citeste si Ludovic Orban îi transmite lui Crin Antonescu că este scos din joc: condiția încălcată de fostul lider PNL

El a subliniat că şeful statului avea dreptul de a semna decretul privind prelungirea mandatului lui Nicolae Ciucă la şefia Statului Major al Apărării.

"Este dreptul preşedintelui de a prelungi cu un an de zile mandatul şefului Statului Major al Apărării", a punctat preşedintele PNL.

Pe de altă parte, el a susţinut că exercitarea preşedinţiei Consiliului UE de către România este afectată în mod negativ de calitatea slabă a Guvernului.

"Exercitarea preşedinţiei Consiliului UE este afectată negativ de calitatea extrem de slabă a premierului, a miniştrilor din Guvern, de faptul că sunt incompetenţi, că nu cunosc problematica la nivel naţional, d-apoi să cunoască problematica la nivel european. Cea mai bună dovadă este faptul că România, care deţine preşedinţia Consiliului UE şi are printre obiectivele prioritare adoptarea bugetului UE, actualul Guvern nu a fost în stare să adopte Legea bugetului de stat. Nu mai spun de valul de critici în media europeană împotriva lui Liviu Dragnea, Guvernului, a coaliţiei guvernamentale. Cartonaşele galbene pe care le-au primit atât Tăriceanu cât şi Dragnea pentru agresiunea sistematică pe care au provocat-o democraţiei, independenţei sistemului judiciar, luptei anticorupţie, drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor sunt lucruri care afectează negativ capacitatea României de a exercita preşedinţia Consiliului UE în mod eficient, cu beneficii pentru România. Noroc cu preşedintele Iohannis şi cu imaginea preşedintelui Iohannis care, de bine de rău, mai reuşeşte să salveze capacitatea României de a exercita această preşedinţie în condiţii normale", a mai spus Ludovic Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.