Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ordin dat de Vladimir Putin: Armata rusă trebuie să-și majoreze efectivele cu aproape o treime

Nezavisimaia Gazeta
Putin Soigu

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a organizat o reuniune privind creșterea efectivelor Forțelor Armate la 1,5 milioane de militari (de la 1,15 în prezent) în cadrul unei grupări comune a trupelor din cadrul Operațiunii Militare Speciale (SMO), a anunțat marți Ministerul rus al Armatei, potrivit agenției Interfax.

„Președintele Federației Ruse a decis să mărească efectivele Forțelor Armate la 1,5 milioane de militari. Este posibil să se garanteze securitatea militară a statului și să se protejeze noii subiecți și instalațiile critice ale Federației Ruse doar prin consolidarea componentelor structurale cheie ale Forțelor Armate: crearea a două noi asociații teritoriale strategice interspecifice strategice ale Forțelor Armate - districtele militare Moscova și Leningrad, precum și a unor grupuri autosuficiente de trupe (forțe) pe teritoriile noilor subiecți ai Federației Ruse", a declarat Șoigu în cadrul reuniunii.

El precizează că vom "forma un corp de armată în Republica Karelia, trei divizii de infanterie motorizată în cadrul Forțelor Terestre și două divizii de asalt aeropurtate în cadrul forțelor aeropurtate și vom reorganiza șapte brigăzi de infanterie motorizată din districtele militare Vest, Centru și Est și din Flota de Nord în divizii de infanterie motorizată.

De asemenea, a spus el, va fi consolidată componenta de luptă a Marinei, a Forțelor Aerospațiale și a Forțelor de Rachete Strategice.

"Modificările pe scară largă în componența Forțelor Armate, creșterea efectivelor acestora și schimbările în diviziunea militar-administrativă a Federației Ruse, care vor avea loc în perioada 2023-2026, vor necesita ca toți miniștrii adjuncți ai apărării, comandanții-șefi (ai ramurilor Forțelor Armate), comandanții (districtelor militare, Flotei de Nord și ai ramurilor Forțelor Armate) să ia decizii competente corespunzătoare", a declarat ministrul.

Potrivit acestuia, "o atenție deosebită va trebui acordată dotării trupelor (forțelor) cu militari prin contract, pentru a asigura aprovizionarea la timp a AMSEM (arme, echipamente militare și speciale - n.r.) și a altor materiale pentru asociații, formațiuni și unități militare.

Șoigu a mai anunțat că va "crește numărul poligoanelor de antrenament în districtele militare și pe teritoriile noilor subiecți ai Federației Ruse, va organiza pregătirea acestora pentru susținerea acțiunilor practice ale trupelor (forțelor) și va defini volumul de pregătire a cadeților și studenților în instituțiile de învățământ superior ale Ministerului Apărării".

În plus, este necesară "creșterea volumului de pregătire a specialiștilor în centrele de instruire ale Forțelor Armate, în conformitate cu cererea sporită a trupelor (forțelor), prin creșterea capacității centrelor de instruire existente și crearea unora noi, precum și prevederea întregului set de măsuri în volumul necesar de alocări bugetare", a declarat ministrul.

Șoigu "a acordat o atenție deosebită faptului că toate măsurile ar trebui să fie combinate într-un plan cuprinzător pentru consolidarea componenței și a forței Forțelor Armate ale Federației Ruse și să fie sincronizate cu termenele de livrare, în conformitate cu SDO (ordinul de stat pentru apărare - n.r.), a armelor, echipamentelor și materialelor militare și speciale, construcția infrastructurii pentru desfășurarea trupelor (forțelor) și prevăzute cu resurse corespunzătoare", se arată în raport.

La reuniune au participat ministrul adjunct al apărării rus, comandanții-șefi ai forțelor armate ruse și comandanții însărcinați cu punerea în aplicare a deciziei președintelui rus, a precizat ministerul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.