Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ordonanță de urgență adoptată de Guvernul Ciucă: Certificatele COVID, valabile încă șase luni

F. P.
Twitter
certificat verde

Guvernul a aprobat, miercuri, o ordonanţă de urgenţă care prevede prelungirea valabilităţii certificatelor digitale de vaccinare COVID-19, eliberate şi care vor fi eliberate, până la data de 30 iunie 2023.

Potrivit unui comunicat al Executivului, ordonanţa modifică art. 1 alin. (12) din OUG 68/2021 privind adoptarea unor măsuri pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea şi acceptarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID pentru a facilita libera circulaţie pe durata pandemiei de COVID-19.

Actul normativ, aprobat la propunerea Ministerului Sănătăţii, prevede ca valabilitatea certificatelor digitale de vaccinare COVID-19 eliberate şi care vor fi eliberate să fie prelungită şi după data de 31 decembrie 2022, până la data de 30 iunie 2023, conform regulamentului european.

"În acest mod, se asigură armonizarea legislaţiei interne cu cea europeană, respectiv cu prevederile Regulamentului (UE) 2022/1034 al Parlamentului European şi al Consiliului din 29 iunie 2022 de modificare a Regulamentului (UE) 2021/953 privind cadrul pentru eliberarea, verificarea şi acceptarea certificatelor interoperabile de vaccinare, testare şi vindecare de COVID-19 (certificatul digital al UE privind COVID) pentru a facilita libera circulaţie pe durata pandemiei de COVID-19", mai precizează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.