Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Organizația Declic, protest inedit în fața Ministerului Mediului: le vom aduce victimele drept dovadă

www.declic.ro
declic

Comunitatea Declic organizează, marţi, o acţiune la Ministerul Mediului pentru a cere interzicerea exploatărilor forestiere în parcurile naţionale. Participanţii vor amplasa în faţa ministerului buturugi, replici în mărime naturală ale rămăşiţelor copacilor tăiaţi, vor fi plasate la intrarea în sediul instituţiei.

Comunitatea Declic organizează marţi, de la ora 10.00, la Ministerul Mediului o acţiune de protest, informează News.ro.

”Cerem interzicerea exploatărilor forestiere în parcurile naţionale. Membrii comunităţii vor aduce în faţa ministerului „victimele" tăierilor din parcurile naţionale. Numeroase buturugi, replici în mărime naturală ale rămăşiţelor copacilor tăiaţi, vor fi plasate la intrarea în sediul ministerului, cu mesajul: «dezastrul din parcurile naţionale nu mai poate fi ocolit cu vederea»”, au transmis reprezentanţii comunităţii.

Acţiunea de protest va fi urmată de o întrevedere cu ministrul Tanczos Barna.

Petiţia ”Interziceţi tăierea pădurilor din parcurile naţionale” iniţiată de Ceclic a fost semnată până în prezent de peste 28.000 de persoane.

”Existenţa celor 13 parcuri naţionale ale României este pusă în pericol de tăierile masive de arbori. Parcurile au ajuns să fie zone de protecţie doar pe hârtie. Normele internaţionale spun că cel puţin 75 % din suprafaţa unui parc ar trebui să fie zonă strictă de protecţie. Adică să existe toleranţă zero pentru exploatări forestiere pe cel puţin trei sferturi din suprafaţa parcului. La noi este exact pe dos, suprafaţa zonelor protejate coboară şi până la 30%. În restul suprafeţelor se autorizează tăieri de arbori la fel ca într-o pădure încadrată de lege într-o categorie destinată exploatărilor forestiere. Distrugerile sunt într-atât de grave, încât pun în pericol clasarea şi statutul lor de parcuri naţionale”, susţin iniţiatorii demersului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.