Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Organizația Mondială a Sănătății răstoarnă tot: coronavirusul se răspândește prin aer

Facebook
covid 19 coronavirus

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a recunoscut marţi că ”apar dovezi” privind răspândirea pe calea aerului a noului coronavirus, după ce un grup ce oameni de ştiinţă au cerut organizaţiei să îşi actualizeze recomandările referitoare la modul în care boala este transmisă între oameni, relatează Reuters.

Citește și: BOMBĂ! Documente care atestă că Mugur Isărescu a colaborat cu Securitatea, furnizând informații sub numele conspirativ 'Manole'

”Am discutat despre posibilitatea transmiterii pe calea aerului şi prin aerosoli, ca una dintre modalităţile de transmitere a Covid-19”, a spus Maria Van Kerkhove, directorul tehnic pentru pandemia de Covid-19 în cadrul OMS, la un briefing de presă.

OMS a afirmat anterior că virusul care provoacă boala Covid-19 se răspândeşte în primul rând prin picăturile expulzate din nas şi gură de o persoană infectată, care cad rapid pe pământ.

Într-o scrisoare deschisă adresată OMS, publicată luni în jurnalul Clinical Infectious Diseases, 239 de cercetători din 32 de ţări au prezentat dovezi care arată că particule de virus care plutesc prin aer pot infecta oamenii care le respiră.

Pentru că particulele mici expulzate pot pluti în aer, cercetătorii cer OMS să îşi actualizeze recomandările.

În timpul birefingului de presă al OMS de marţi, Benedetta Allegranzi, directorul tehnic al OMS pentru prevenirea şi controlul bolilor, a spus că apar dovezi referitoare la transmiterea pe calea aerului a coronavirusului, dar că această constatare nu este definitivă.

”Posibilitatea transmiterii pe calea aerului, în spaţii publice, mai ales în condiţii specifice, aglomeraţie, spaţii închise, locaţii slab ventilate, care au fost descrise, nu pot fi excluse. Cu toate acestea, trebuie strânse dovezi şi interpretate şi vom continua să sprijinim acest lucru”, a spus aceasta.

Orice schimbare în evaluarea de către OMS a riscului de transmitere a virusului poate influenţa recomandarea actuală de a păstra o distanţă de 1 metru între persoane. Guvernele, care se folosesc de recomandările OMS pentru regulile de distanţare socială, ar putea să îşi ajusteze la rândul lor măsurile pentru sănătate publică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.