Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Organizatorii Art Safari 2021 au dezvăluit o replică florală de patru metri înălţime după un tablou de Samuel Mutzner

artsafari.ro
ART SAFARI

Organizatorii Art Safari 2021 au dezvăluit, miercuri, în faţa Palatului Dacia-România, o replică din flori de patru metri înălţime a tabloului „Vas cu tufănele” de Samuel Mutzner, artist căruia îi este dedicată ediţia. Lucrarea-gigant a fost realizată cu ajutorul Ambasadei Olandei în România, conform news.ro

Anul acesta, evenimentul Art Safari este dedicat lui Samuel Mutzner. „Mutzner a fost elevul lui Claude Monet şi am vrut să-i dedicăm o parte foarte specială, mai ales florilor pe care el le-a pictat în perioada Giverny, dar şi în perioada românească. Împreună cu Rodica Marin, curatoare, am hotărât să-l scoatem pe Mutzner din expoziţie şi să-l expunem şi afară. Am apelat la Ambasada Olandei în România, care ne-a ajutat prin realizarea unei lucrări extrem de surprinzătoare. Lucrarea are peste 4 metri înălţime. Având în vedere că Mutzner a trăit ani în Japonia, lucrarea cea mai mai valoroasă expusă, de 200.000 de euro, a fost pictată la Kyoto”, a spus Ioana Ciocan, director general Art Safari.

La intrarea în Palatul Dacia-România poate fi văzută, de miercuri, copia-gigant a tabloului "Vas cu tufănele" de Samuel Mutzner.

Ambasadorul Olandei la Bucureşti, Roelof Sander van Ees, prezent miercuri la conferinţa de presă de deschidere a Art Safari, a spus: "Natura a fost inspiraţie pentru artişti, fie că erau poeţi, pictori, scriitori, sufletele lor erau atinse de frumuseţea naturii. Anul acesta, Art Safari aduce un omagiu lui Samuel Mutzner şi Constantin Piliuţă, arătând, printre altele, fermecătoare aranjamente florale".

Muzeul Municipiului Bucureşti şi Art Safari vor administra Palatul Dacia România în următorii ani pentru a realiza expoziţii mari, de patrimoniu, dedicate recuperării artiştilor români, dar şi expoziţii de artă contemporană şi internaţionale, a anunţat Ioana Ciocan.

Totodată, directorul general al Art Safari a precizat că anul acesta, vizitatorii vor vedea, în premieră, lucrări împrumutate de la Muzeul Naţional de Artă al României şi Muzeul Bruckenthal din Sibiu.

Opere de artă românească de patrimoniu şi contemporană cu valoare de peste 9 milioane de euro vor fi expuse la Art Safari, între 16 şi 26 septembrie, în patru pavilioane la Palatul Dacia-România şi Arcub Hanul Gabroveni, pe o suprafaţă de 7.000 de metri pătraţi. Aproximativ 850 de lucrări de artă provin din colecţiile a 25 de muzee şi din 80 de colecţii private.

Un bilet costă 60 de lei iar un abonament 100 de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.