Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Organizatorii Festivalului de Film Sundance vor cere tututor participanţilor să prezinte dovada vaccinării anti-COVID-19

deadline.com
Sundance Film Festival 2021

Organizatorii Festivalului de Film Sundance, cel mai important eveniment dedicat cinematografiei independente, vor cere tuturor participanţilor la ediţia din 2022 să prezinte dovada vaccinării lor cu schemă completă împotriva maladiei COVID-19, relatează EFE.

Organizatorii au anunţat marţi că măsura se va aplica tuturor persoanelor implicate în acest eveniment, fie că sunt angajaţi, spectatori, regizori sau actori, potrivit agerpres.ro.

Anunţul intervine cu şase luni înainte de viitoarea ediţie a evenimentului, care se va desfăşura în perioada 20 - 30 ianuarie 2022, pentru a se asigura că toţi participanţii de anul viitor se vor simţi în siguranţă şi îşi vor putea planifica voiajul în Statele Unite, a explicat directoarea festivalului, Tabitha Jackson.

Specialiştii se aşteaptă ca Sundance să fie unul dintre primele festivaluri din circuitul cinematografic care să revină la formatul bazat pe prezenţa fizică a participanţilor, după ediţiile reduse şi transformate ale altor competiţii cinematografice de renume, precum Berlinala şi Cannes.

Însă varianta delta a coronavirusului i-a pus pe gânduri pe organizatorii de la Sundance, care speră să concretizeze un plan bazat şi pe alte măsuri sanitare, precum purtarea măştilor sanitare.

Sundance va reveni în statul american Utah, deşi va include şi unele schimbări dictate de pandemie, precum o platformă online, având în vedere că ediţia virtuală din 2021 a atras 600.000 de spectatori.

Noul plan al festivalului este să acorde prioritate unei ediţii cu prezenţă fizică, deşi va permite accesul la unele filme şi întâlniri cu cineaştii prin intermediul platformelor de internet, un model care va putea fi repetat în viitor şi la alte ediţii.

După ediţia virtuală din 2021, organizatorii Festivalului Sundance au dezvăluit că numărul de spectatori s-a triplat şi că festivalul a fost vizionat în 120 de ţări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.