Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orice pentru salvarea lui Vlad Voiculescu! USR-PLUS face scut în jurul ministrului Sănătății după gravele erori comise de acesta la spitalul Foișor

Inquam Photos / Octav Ganea
vlad voiculescu

USR PLUS a pus în funcțiune mașinăria de PR pentru a salva, a câta oară?, pe ministrul sănătății după ce acesta a gafat impardonabil în cazul evacuării pacienților de la spitalul Foișor. În acest sens, liderii acestei formațiuni, în special cei ai PLUS, încearcă să arunce vina asupra directorului spitalului Foișor și să politizeze subiectul pentru a-l scoate pe Vlad Voiculescu basma curată dintr-un nou caz de gestionare defectuoasă a unei situații, în care ministrul și-a dat măsura incompetenței crase.

USR PLUS i-a solicitat Primarului General să-l demită pe managerul spitalului Foișor pentru modul în care a fost gestionat transferul pacienților, sugerând că întreaga vină i-ar aparține acestuia, pe fondul blocării formalităților pentru transformarea Spitalului Foișor în spital COVID-19.

Artizanul acestei "execuții" este viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu, cel care pune în practică milimetric directivele lui Voiculescu, care se preocupă intens în această perioadă de o campanie de demitere a tuturor managerilor de spitale din subordinea ASSMB, în frunte cu Vasile Apostol, directorul ASSMB, pe motiv că au fost numiți pe mandatul Gabrielei Firea.

Managerii de spitale, solidari cu managerul de la Foișor

Transformarea unei unități spitalicești în spital suport Covid comportă un efort logistic considerabil, însă, înainte de orice, stabilirea și aprobarea unui plan de trasare a circuitelor de către DSP. Acest lucru nu este operaționalizat în baza ordinelor verbale ale lui Vlad Voiculescu sau Raed Arafat.

Conform explicațiilor oferite de alți manageri care au realizat aceste operațiuni, nerespectarea normelor de funcționare a unui spital Covid și lipsa documentației de funcționare atrag răspunderea managerului unității medicale respective.

Acesta este, se pare, și motivul pentru care directorul de la Foișor a refuzat să dea curs unei acțiuni heirupiste din partea lui Vlad Voiculescu, în condițiile în care, la momentul solicitării evacuării spitalului lipsea autorizația sanitară provizorie emisă de DSP, obligatorie pentru ca o unitate sanitară să devină una Covid și să poată primi pacienți.

Reține atenția un aspect care arată că întreaga operațiune a fost total neglijată de către DSU și ministerul Sănătății, deși conducerile acestor instituții știau de mai bine de trei săptămâni că situația epidemiologică este una complicată și că va fi necesară mobilizarea unor noi unități sanitare în lupta cu Covid. Astfel, la sfârșitul lunii martie, spitalul Foișor a fost inclus în lista unităților care urmează să fie transformate în spitale Covid. La câteva zile distanță, spitalul a fost scos de pe lista unităților Covid, pentru ca vineri, 9 aprilie, DSU și Ministerul Sănătății să revină asupra deciziei și să solicite în regim de urgență evacuarea pacienților de la Foișor, în condițiile în care nu exista, așa cum arătam mai sus, pregătirea necesară pentru o astfel de decizie.

Interesele din spatele solicitării PLUS

Dincolo de interesul politic al USR PLUS de a-l apăra pe Vlad Voiculescu în tot acest scandal, solicitarea de demitere a conducerii ASSMB și a directorului spitalului Foișor are, se pare, în spate și interese de altă natură.

Surse politice arată că viceprimarul Horia Tomescu, dirijat de Voiculescu, are un război personal cu șeful ASSMB al cărui miză este numirea oamenilor săi la conducerea spitalelor subordonate Primăriei Capitalei. În aceste condiții, se conturează cât se poate de clar ipoteza că  scandalul de la spitalul Foișor nu este decât un pretext pentru ca Vlad Voiculescu, prin intermediul lui Horia Tomescu, să își impună la nivelul sistemului de sănătate din Capitală, vis pe care l-a avut încă de pe vremea când se lupta să devină viceprimar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.