Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orientul Mijlociu explodează. Iranul trimite o armadă să blocheze Aden-ul

elicoptere

Nebunia escaladează în Orientul Mijlociu. Iranul intervine tot mai clar în conflictul din Yemen şi există temeri că rebelii huthi împotriva cărora Arabia Saudită conduce o coaliţie internaţională s-ar instala la putere fără prea mari probleme de vreme ce marile oraşe şi Capitala sunt sub controlul lor.

Teheranul va trimite o mică Armada spre Yemen, sporind îngrijorările despre o ciocnire navală între Iran și Arabia Saudită, care ar putea arunca în aer întregul Orient Mijlociu.

Oficiali americani au declarat pentru The Hill că o flotă formată din șapte până la nouă nave de război, unele dintre ele echipate cu armament au fost trimise de Iran spre portul yemenit Aden, în prezent aflat sub controlul rebelilor Houthi, sprijiniți de regimul de la Teheran.

Coaliția internațională condusă de Arabia Saudită, care conduce o campanie de raiduri aeriene în tentativa de a stopa insurecția Houthi, ce vizează răsturnarea președintelui yemenit, a instituit o blocadă navală asupra portului-cheie Aden, alimentând temerile față de posibilitatea izbucnirii unui conflict, în cazul în care navele iraniene ar încerca să forțeze intrarea în port.

Oficialii sunt îngrijorați cu atât mai mult cu cât gestul Iranului pare că vrea să transmită Statelor Unite și aliaților săi din Golf intenția regimului de la Teheran de a nu ceda.

Statele Unite se implică tot mai mult în conflictul din Yemen: a sporit sprijinul informațional acordat coaliției și a început să alimenteze din zbor aparatele cu care aceasta poartă raidurile asupra Houthi.

Citeşte şi: Tragedie umanitară în Yemen (Crucea Roşie)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.