Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tragedie umanitară în Yemen (Crucea Roşie)

yemen

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a deplâns vineri lipsa cruntă de medicamente, alimente şi carburanţi în Yemen, unde bilanţul recentelor violenţe se ridică la 767 de morţi şi 2.906 răniţi, relatează AFP.

Pentru a răspunde nevoilor vitale şi de protecţie a peste 7,5 milioane de persoane afectate de intensificarea conflictului, ONU şi partenerii săi umanitari din Yemen au cerut vineri o contribuţie urgentă de 273,7 milioane de dolari (253 milioane de euro).

Deplângând deteriorarea rapidă a situaţiei umanitare, responsabilul CICR în Yemen, Cédric Schweizer, a explicat că una din principalele probleme o reprezintă lipsa de carburanţi, medicamente pentru bolnavii cronici şi alimente.

La rândul său, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a indicat vineri la Geneva că bilanţul violenţelor începând din 19 martie în Yemen s-a ridicat la 767 de morţi şi 2.906 răniţi. Dar bilanţul real este mai mare, deoarece numeroase trupuri neînsufleţite nu au mai fost trimise în centre medicale, potrivit OMS.

Conform unei purtătoare de cuvânt a Înaltului Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului, Ravina Shamdasani, în afară de combatanţi, cel puţin 405 civili şi-au pierdut viaţa în perioada 26 martie -15 aprilie, inclusiv 86 de copii şi 26 de femei.

Un purtător de cuvânt al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi, Adrian Edwards, a indicat la rândul său că între 120.00 şi 150.000 de persoane au fost strămutate în interiorul Yemenului din cauza violenţelor şi existau deja, înainte de actuala criză, peste 300.000 de persoane strămutate.

Arabia Saudită, ce încearcă să stopeze înaintarea rebelilor şiiţi houthi, care au legături cu Iranul şiit, întreprinde din 26 martie, împreună cu alte ţări arabe, raiduri aeriene împotriva poziţiilor lor. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.