Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ovidiu Raețchi: PSD şi politicienii penali se gândesc cum să profite de decizia CCR

ovidiu raetchi

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a afirmat - în legătură cu decizia CCR privind abuzul în serviciu - că există indicii că politicienii penali şi PSD vor să interpreteze hotărârea Curţii în favoarea lor şi să modifice legea ţinând cont de propriul interes. Raeţchi a subliniat, ironic, că partidul condus de Liviu Dragnea ar dezincrimina şi luarea de mită dacă ar avea această posibilitate.

Liviu Dragnea, întâlnire cu Principesa Margareta. Ce au discutat

„Asupra judecătorilor CCR s-au pus presiuni incredibile în ultima vreme pentru a dezincrimina abuzul în serviciu. De la Victor Ponta la Elena Udrea ni se spunea cum funcţionarilor publici le este teamă „să semneze acte” şi că instituţiile statului „stau pe loc” din acest motiv. Decizia CCR a lămurit lucrurile: practic, sintagma „în mod defectuos” se înţelege în sensul de „prin încălcarea legii”, iar infracţiunea de abuz în serviciu rămâne în Codul Penal. Mai mult, judecători ai CCR au spus că nu este obligatoriu ca Parlamentul să modifice legea, ci doar procurorii şi judecătorii trebuie să constate dacă actul a fost îndeplinit cu încălcarea legii sau nu. Pe de altă parte, remarc cu suspiciune cum PSD doreşte să „redefinească urgent” infracţiunea de abuz în serviciu, în Parlament, acolo unde are, încă, o majoritate confortabilă. Deşi consider că o tergiversare a aplicării unei decizii a CCR nu este de bun augur, în egală măsură şi excesul de zel şi graba PSD ar trebui să ne ridice anumite semne de întrebare şi să ne determine să fim vigilenţi la toate modificările legislative iniţiate de partidului lui Dragnea pe această temă. Este suficient că s-a ajuns la adoptarea tacită în Camera Deputaţilor a proiectului de lege iniţiat de Călin Popescu Tăriceanu şi care îi scoate pe şeful statului şi ministrul justiţiei din procesul de numire a procurorilor-şefi şi a conducerii Înaltei Curţi. Având în vedere obiceiurile pe care le are, partidul condus de Liviu Dragnea ar dezincrimina şi luarea de mită dacă ar putea”.

Deputatul liberal a adăugat că în ultima vreme au mai existat încercări de manipulare anti-justiţie, inclusiv inducerea ideii că legitimarea prin vot a unor personaje precum Cătălin Cherecheş demonstrează că românii nu sunt de acord cu lupta anti-corupţie:

„Cred că este esenţial să reacţionăm cu calm şi să aşteptăm motivarea judecătorilor Curţii Constituţionale pentru a decide în ce fel se impune o adaptare a legislaţiei în domeniu. PSD şi politicienii cu probleme cu legea sunt specialişti în a manipula în propriul interes deciziile Curţii Constituţionale şi nu trebuie să cădem în această capcană. Doar zilele trecute se încerca inducerea ideii că votul pentru personaje precum Cătălin Cherecheş demonstrează faptul că românii nu sunt de acord cu lupta anti-corupţie şi se insinua că aceasta nu îşi mai are rostul. Teme false şi profund nocive pentru starea democraţiei şi a progreselor făcute de justiţie în ultima perioadă”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.