Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ovidiu Raețchi, singura șansă ca Sectorul 5 să revină în București (P)

raetchi

Ovidiu Raețchi, candidatul liberalilor la Primăria Sectorului 5, se adresează electoratului PMP, USB și M10, printr-o scrisoare deschisă, cerându-le acestora să se unească pentru a scăpa de „blestemul” Marian Vanghelie.

Cele 3 partide ai căror simpatizanți li se adresează Raețchi nu au candidați proprii pentru funcția de primar al Sectorului 5. Din acest motiv, candidatul liberal susține că alegătorii din Sectorul 5 au de ales între două opțiuni: un nou mandat definit de subdezvoltare și corupție, prin alegerea lui Marian Vanghelie, sau patru ani caracterizați printr-o guvernare locală modernă, prin alegerea candidatului liberal.

Funcția de primar este de o mare importanță pentru buna guvernare locală. Există doar două opțiuni, Vanghelie și Raețchi. Aveți de ales, deci, între un inculpat, care ar putea avea interzis accesul în primărie, dacă ar câștiga alegerile și un om onest, preocupat de șansele de dezvoltare ale Sectorului 5. Aveți de ales, în fond, între trecutul întunecat, pe care îl știți foarte bine și un viitor mai bun pentru Sectorul 5”, declară Raețchi în scrisoarea deschisă.

Ovidiu Raețchi le transmite simpatizanților PMP, USB și M10, că a nu vota deloc pentru funcția de primar al Sectorului 5 înseamnă, indirect, un vot pentru Vanghelie și PSD.

Programul de guvernare locală al lui Ovidiu Raețchi conține cinci priorități de dezvoltare: șanse mai bune pentru elevi, siguranța cetățeanului, anveloparea blocurilor, fluidizarea traficului și Marea Grădină a Capitalei.

Prioritatea zero a liberalului este reprezentată de reabilitarea imobilelor de locuit din Sectorul 5. Acesta susține că programul de reabilitare poate fi aplicat celor peste o mie de blocuri din sector prin accesarea de fonduri europene, lipsite aproape cu desăvârșire sub mandatele fostului primar.

Acesta reprezintă și cel mai mare paradox de la nivelul Capitalei: Deși Sectorul 5 este ultimul din București în materie de dezvoltare, a reușit atragerea celor mai puține fonduri europene.

Dincolo de modul opac în care a fost condusă Primăria Sectorului 5 în ultimii 15 ani, cred că a existat foarte puțin interes pentru accesarea fondurilor europene. S-a preferat, în schimb, cooptarea în proiectele prioritare pentru sector a unor firme de casă, apropiate de fostul primar. De altfel, unul dintre dosarele lui Marian Vanghelie are legătură chiar cu reabilitarea blocurilor, pentru care știm că acesta nu a accesat fonduri UE. Ne putem da seama lesne de ce nu a făcut asta. Apoi, atragerea fondurilor UE presupune un proces destul de amplu și riguros, care trebuie pregătit cu simț de răspundere. Nu am văzut în Primăria Sectorului 5 o structură capabilă să preia această responsabilitate.”

Din acest motiv, Ovidiu Raețchi își propune înființarea unui departament special la nivelul Primăriei Sectorului 5, care să se ocupe strict de atragerea fondurilor europene.

Nu în ultimul rând, candidatul liberal la Primăria Sectorului 5 se bucură de susținerea masivă a mai multor personalități publice din România, care au realizat testimoniale publicate pe pagina oficială de Facebook a acestuia, precum Ovidiu Ioanițoaia, Mirela Zivari, Iulian Chifu, Sebastian Bodu, George Simion, Sebastian Lăzăroiu, Cristian Bușoi, Theodor Paleologu sau Marian Preda.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.