Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ovidiu Raețchi vrea să reînvie fostul cartier Uranus prin Marea Grădină Centrală

parlament2

Marea Grădină Centrală este un proiect îndrăzneț care ar transforma una din zonele centrale ale Bucureștiului într-un punct de atracție pentru turiști. Zona ar urma să unească Palatul Parlamentului, Catedrala Mântuirii Neamului cu o uriașă zonă eco pentru plimbare.

Printre susținătorii acestui proiect se numără deputatul PNL Ovidiu Raețchi, care vrea să pună în valoare și Palatul Bragadiru, Casa Academiei, Piața de flori.

Construirea Marii Grădini Centrale a Capitalei este o prioritate urbanistică și turistică susținută de mari arhitecți ai României. Această Mare Grădină presupune împădurirea și deschiderea pentru public a uriașei curți neutilizate a Parlamentului; presupune dărâmarea sau străpungerea cu porți suplimentare a Zidului Casei Poporului; implică împădurirea maidanului insalubru din jurul Casei Academiei și a Parcului Izvor, care este astăzi doar umbra unui parc. Această Mare Grădină Centrală, care ar înzeci practic spațiul verde din partea aglomerată a Capitalei, ar conecta într-o mare axa centrală și Cișmigiul, aflat în zona superioară a orașului, dar și Parcul Carol și Parcul Tineretului, aflate în sud. Pentru turism și pentru acesta ar fi un miracol, a declarat Raețchi.

Deputatul PNL speră ca toți candidații la Primăria Sectorului 5 sau la Primăria Capitalei să semneze un pact în acest sens, dar se bazează și pe sprijinul Patriarhiei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.