Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pactul de securitate AUKUS: Emmanuel Macron îşi trimite ambasadorul înapoi la Washington

Agerpres
Emmanuel Macron

Preşedintele francez Emmanuel Macron îşi va trimite săptămâna viitoare înapoi ambasadorul la Washington după ce omologul său Joe Biden a recunoscut că o consultare a Franţei înainte de anunţarea pactului de securitate cu Australia ar fi prevenit o dispută diplomatică, a anunţat miercuri preşedinţia franceză, relatează Reuters şi AFP.

Săptămâna trecută, Franţa şi-a rechemat ambasadorii din SUA şi Australia, după ce SUA şi Regatul Unit au semnat un acord pentru submarine nucleare cu Australia, determinând Canberra să renunţe la acordul cu Franţa în valoare de 40 de miliarde de dolari.

Miercuri, Macron şi Biden au purtat o discuţie telefonică în cadrul căreia cei doi lideri au convenit să lanseze consultări aprofundate pentru reconstruirea încrederii, a precizat Palatul Elysee într-un comunicat. Macron şi Biden urmează să se întâlnească în Europa la sfârşitul lui octombrie, potrivit Agerpres.ro.

SUA s-au angajat, de asemenea, să-şi sporească sprijinul pentru misiuni de combatere a terorismului conduse de naţiuni europene în regiunea africană Sahel, a mai precizat sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.