Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pakistanul afirmă că India pregăteşte o nouă agresiune împotriva sa, prevăzută să aibă loc între 16 şi 20 aprilie

BBC
India Pakistan conflict

Ministrul pakistanez de externe, Shah Mehmood Qureshi, a declarat duminică la Multan (sud) că India pregăteşte o nouă agresiune împotriva Pakistanului, prevăzută să aibă loc între 16 şi 20 aprilie, declaraţie ce survine după ce între cele două ţări vecine au avut loc în februarie primele lupte aeriene din ultimele decenii, relatează AFP, potrivit Agerpres.

''Dispunem de informaţii fiabile potrivit cărora India are un nou plan, care este în curs de elaborare. Există riscul să se producă o nouă agresiune împotriva Pakistanului. Potrivit informaţiilor noastre, această acţiune ar putea avea loc între 16 şi 20 aprilie'', a declarat ministrul în faţa presei. 

''O spun cu responsabilitate (...). Ştiu că fiecare cuvânt pe care îl voi spune va face obiectul presei internaţionale'', a afirmat ministrul pakistanez, subliniind fiabilitatea informaţiei sale, transmisă acum două zile ambasadorilor la Islamabad ai ţărilor cu statut de membru permanent în Consiliul de Securitate al ONU.

Citește și: Rezervele valutare ale Chinei au înregistrat cel mai ridicat nivel din ultimele şapte luni

Potrivit şefului diplomaţiei pakistaneze, planul indian are drept scop ''de a spori presiunea diplomatică asupra Pakistanului''. 

O nouă criză a izbucnit între cele două puteri nucleare după un atentat sinucigaş sângeros pe 14 februarie în Kashmirul indian, revendicat de Jaish-e-Mohammad (JeM), o grupare extremistă cu sediul în Pakistan, atentat soldat cu moartea a peste 40 de paramilitari indieni. 

Islamabadul a negat c-ar fi avut vreun rol în acest atac. 

Drept represalii, aviaţia indiană a bombardat pe 26 februarie un sat din nordul Pakistanului unde se afla o tabără a JeM. A doua zi, Islamabadul a afirmat că a doborât două avioane indiene. Tensiunea nu a cedat decât odată cu eliberarea, pe 1 martie, a unui pilot indian capturat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.