Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Până în 2030, vânzările de mașini diesel ar putea scădea în Uniunea Europeană până la 5%

diselgate

Vânzările vehiculelor diesel ar putea scădea până la nivelul de 5% pe piața auto din Uniunea Europeană în 2030, pe fondul preocupărilor legate de calitatea aerului și standardele privind emisiile, experții susținând că vânzările au fost deja afectate și declinul se va accelera, relatează BBC, citat de Mediafax.

Potrivit unui studiu realizat de firma de consultanță AlixPartners, cota diesel pe piața europeană a scăzut deja de la 52% la 45% între anii 2015 și 2017, însă cu toate acestea, interzicerea mașinilor cu motoare diesel va face din ce în ce mai dificilă atingerea de către Uniunea Europeană a obiectivelor privind emisiile de CO2.

Citește și: Șoc pe piața auto - Șeful Audi, arestat în scandalul Dieselgate

Rezultatele studiului arată că diesel a fost promovat ca fiind mai ecologic decât benzina, în cadrul eforturilor UE de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, în special a dioxidului de carbon (CO2), însă, deși motorina conține mai puțin carbon, emisiile totale de CO2 rezultate de la mașinile cu astfel de motoare, sunt mai scăzute. Cu toate acestea, motoarele diesel produc în general niveluri mai mari de oxizi de azot și particule - mici bucăți de funingine care pot intra în plămâni.

„Flota Uniunii Europene trebuie să realizeze o reducere de 4,6% (în CO2), pe an, până în 2021. Cu toate acestea, în 2017, cantitatea totală de CO2 din UE a crescut cu 0,3g/km”, arată studiul citat de BBC.

Potrivit firmei de consultanță, producătorii de automobile „se confruntă cu o alegere tehnologică”, vehiculele electrice și hibride „fiind singurul răspuns” la provocarea de reducere a emisiilor.

Citește și: AMENDĂ RECORD în Germania: Procurorii sancționează Volkswagen cu UN MILIARD de euro

La sfârșitul anului 2014, liderii europeni s-au angajat să reducă cu cel puţin 40% emisiile de gaze cu efect de seră în Uniunea Europeană (UE) până în 2030, un obiectiv „ambiţios” care va plasa Europa în poziţia de lider mondial.

Planul prevede reducerea cu 40% faţă de nivelul din 1990 a emisiilor de gaze cu efect de seră, până în 2030.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.