Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pandemia a redus la jumătate numărul tâlhăriilor specifice în domeniul transporturilor

Politia Română
politia

Poliţiştii Direcţiei Transporturi au acţionat, în primele nouă luni ale anului, pentru protejarea persoanelor, a patrimoniului şi siguranţa transporturilor în domeniile feroviar, naval şi aerian, iar acţiunile specifice desfăşurate au contribuit la scăderea cu 57% a numărului infracţiunilor de tâlhărie, comparativ cu perioada similară a anului trecut, informează IGPR.

Potrivit unui comunicat de presă transmis duminică de IGPR a scăzut, de asemenea, cu 37% numărul infracţiunilor contra vieţii şi cu 35% numărul faptelor contra integrităţii corporale, relatează Agerpres.

În perioada ianuarie - septembrie, poliţiştii au desfăşurat acţiuni pentru combaterea evaziunii fiscale, contrabandei, corupţiei, contrafacerii de mărfuri, a infracţiunilor din domeniul achiziţiilor publice în sectorul transporturilor feroviare, navale şi aeriene. S-a urmărit, totodată, protejarea ecosistemului Dunării şi a fondului forestier naţional, prin prevenirea şi combaterea pescuitului ilegal şi a delictelor silvice.

În ceea ce priveşte infracţiunile contra patrimoniului, ele au scăzut în primele nouă luni ale anului cu aproximativ 20% comparativ cu perioada similară a anului trecut, această tendinţă fiind înregistrată pe toate categoriile specifice domeniului transporturilor, transmite IGPR.

Potrivit sursei citate, în contextul sezonului estival, care a generat o creştere însemnată a numărului de pasageri, prezenţa activă a poliţiştilor în gări, porturi şi aeroporturi a determinat o scădere semnificativă a furturilor din bagaje (-47%) şi a furturilor de la călători (-27%).

Pentru combaterea infracţionalităţii specifice domeniului transporturilor, precum şi pentru administrarea probatoriului în dosarele penale aflate în lucru, Poliţia Transporturi a organizat, în primele nouă luni, 44 de acţiuni, în vederea efectuării a 361 de percheziţii domiciliare.

Poliţiştii de la transporturi au desfăşurat, de asemenea, acţiuni pentru creşterea siguranţei şi securităţii transporturilor navale, de prevenire a riscului rutier la trecerile la nivel cu calea ferată, precum şi în sensul creşterii gradului de siguranţă a transportului feroviar de marfă şi călători. S-au luat, totodată, măsuri de prevenire a cazurilor de electrocutare în sectorul transporturilor feroviare prin derularea campaniei "Selfie pe tren - nu ia Like-uri, ia vieţi!".

În privinţa delictelor silvice, pentru prevenirea şi combaterea acestora, la nivelul Poliţiei Transporturi, au fost efectuate 524 de acţiuni şi controale, fiind constatate 24 de infracţiuni prevăzute de legislaţia în domeniu. Au fost aplicate 143 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 234.000 de lei şi au fost confiscaţi 5.415 metri cubi de material lemnos, în valoare de aproximativ 5.200.000 de lei.

Poliţiştii de la transporturi navale au acţionat şi pentru protejarea ecosistemului Dunării, fiind efectuate 1.200 de acţiuni şi controale, în urma cărora au fost constatate 251 de infracţiuni de pescuit ilegal. De asemenea, au fost aplicate 718 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 258.000 de lei. Totodată, au fost confiscate 56 de ambarcaţiuni, 40 de motoare de ambarcaţiuni, 2 autovehicule, 480 de unelte de pescuit, 2 dispozitive electrice, 15 kilograme de icre negre şi aproximativ 2.200 de kilograme de peşte, dintre care 120 de kilograme de sturion.

Citeste si: VESTE de ultimă oră de la Garda de Mediu: a fost IDENTIFICATĂ sursa care a POLUAT aerul în Capitală sâmbătă noapte

În contextul pandemiei de COVID-19, Poliţia Transporturi a desfăşurat şi activităţi de prevenire a răspândirii noului coronavirus în zonele aeroportuare, în staţiile de cale ferată, în trenurile de călători, precum şi în ceea ce priveşte turismul de croazieră realizat pe Dunăre. Au fost efectuate verificări cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 şi a legislaţiei conexe, în urma cărora au fost aplicate peste 4.000 de sancţiuni contravenţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.