Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Pandemia ar putea fi o CATASTROFĂ globală pentru copii', atrage atenția UNICEF

Inquam Photos / Octav Ganea
protest mame copii Piața Victoriei 18 feb 2018

Pandemia de coronavirus ameninţă îngrijirea de bază a celor mai săraci copii din lume, din ţările în curs de dezvoltare şi din zonele de criză, conform Fondului Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF), citat luni de DPA.

"Pandemia reprezintă o ameninţare existenţială la adresa a milioane de copii", a declarat pentru DPA directorul UNICEF din Germania, Christian Schneider, scrie Agepres.

"Doar printr-o acţiune coordonată la nivel internaţional putem preveni ca această criză sanitară mondială să devină o catastrofă globală pentru copii", a adăugat el.

Un aspect deosebit de îngrijorător este răspândirea virusului în taberele de refugiaţi supraaglomerate din Grecia şi Siria.

"Mulţi copii suferă deja de malnutriţie şi alte afecţiuni preexistente şi au puţină susţinere imunitară pentru a putea contracara noile pericole", a spus Schneider.

Acelaşi lucru este valabil pentru copiii din ţările din zona Sahel şi sudul Africii.

Citește și: Mircea Coșea SEMNALEAZĂ: 'România e în momentul în care recuperarea economică va fi EXTREM de grea. Trebuie să înceapă o relaxare'

Aproape 40 de procente dintre africani nu au posibilitatea să se spele pe mâini cu apă şi săpun acasă, o modalitate esenţială de stopare a răspândirii virusului.

În Asia, creşterea numărului de infecţii în Bangladesh este deosebit de îngrijorătoare. "Peste 850.000 de membri Rohingya trăiesc acolo, în tabere de refugiaţi supraaglomerate", a spus Schneider.

În urmă cu doi ani, sute de mii de Rohingya au fugit de violenţa militară din ţara vecină Myanmar şi s-au refugiat în Bangladesh, într-un interval scurt de timp.

UNICEF face apel la guverne, companii şi donatori privaţi să facă orice este posibil pentru a asigura protecţia şi îngrijirea copiilor vulnerabili.

Citește și: OFICIAL Mă pot deplasa la domiciliul iubitei pe vreme de restricții anti-COVID-19. Ce trebuie să completez pe declarație

"În prezent, simţim pe propria piele cât de greu loveşte COVID-19 ţara noastră, care are unul dintre cele mai bune sisteme sanitare din lume", a menţionat Schneider.

"Pe lângă consecinţele devastatoare asupra sănătăţii, cele mai sărace ţări sunt ameninţate de o conflagraţie socială şi economică ce va exacerba situaţia copiilor", a mai atras atenţia directorul UNICEF din Germania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.