Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pandemia dă peste cap votul la parlamentare din Diaspora - Guvernul Orban dă startul unei campanii

vot corespondenta

Românii din Diaspora au o lună în plus, faţă de anul trecut, pentru votul prin corespondenţă, iar Guvernul va porni o campanie pentru a îndemna românii să voteze în acest fel. În unele ţări, s-ar putea să nu se organizeze secţii de vot, scrie Mediafax.

Pandemia dă peste cap votul la parlamentare din Diaspora. Autoritatea Electorală Permanentă a modificat regulile și românii din străinătate au la dispoziţie o lună în plus pentru votul prin corespondenţă.

S-ar putea chiar ca în unele ţări să nu se poată organiza secţii de votare, cum ar fi în Marea Britanie sau Belgia, unde trebuie limitat şi numărul de persoane care pot participa la un eveniment public.

Decizie CRUCIALĂ privind organizarea alegerilor parlamentare: CCR tranșează conflictul dintre Iohannis - Guvern - Parlament

Premierul Ludovic Orban spune că Guvernul va porni o campanie pentru a-i îndemna pe români să voteze prin corespondenţă.

„Vom face o campanie în acest sens, să îi informăm pe românii din Diasporă privitor la votul prin corespondenţă, mai ales în ţările unde există riscul de a nu se permite organizarea secţiilor de votare, să informă toţi românii din ţările respective că modalitatea cea mai sigură de exprimare a voturilor e votul prin corespondenţă, a spus Orban.

Ilie Socoliuc locuieşte în Spania şi a fost în comisia electorală în ultimii doi ani. Anul acesta, încă nu ştie cum se va proceda.

„Abia s-a votat să fie două zile şi aşteptăm detaliile, câte secţii vor fi concret în Alcala. De Hanares, dacă vor rămâne trei, dacă vor fi reduse la două”, a spus bărbatul.

Peste 7.000 de alegători din străinătate s-au înscris, deja, pentru a vota prin corespondenţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.