Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Panică în Odorheiu Secuiesc: un urs a intrat în curtea unui localnic și apoi a mers pe o stradă din municipiu; a fost emis mesaj RO-ALERT

Ursuleț

Jandarmii şi poliţiştii harghiteni au intervenit, în noaptea de marţi spre miercuri, pentru îndepărtarea unui urs care a intrat în curtea unui localnic din Odorheiu Secuiesc, apoi a mers pe o stradă din municipiu, relatează Agerpres.

Biroul de presă al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Harghita a informat că un bărbat din Odorheiu Secuiesc a sunat la numărul de urgenţă 112 şi a anunţat că a observat un urs în curtea casei sale, din Cartierul Taberei.

La faţa locului a fost trimis imediat un echipaj de ordine publică, format din jandarm şi poliţist, dar ursul nu mai era prezent în curte.

Animalul a fost observat, în schimb, pe o stradă din apropiere, oamenii legii îndepărtându-l în afara localităţii.

Locuitorii din municipiu au fost avertizaţi despre pericol printr-un mesaj RO-ALERT trimis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Harghita.

În ultima perioadă se semnalează tot mai des prezenţa unor urşi în zonele locuite din Harghita, iar jandarmii le reamintesc oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.