Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Panică printre toţi utilizatorii Apple: Hackerii fac 'ravagii' cu o singură poză

hacker

Toţi utilizatorii Apple sunt în pericol. Hackerii pot intra în orice dispozitiv fără prea mari probleme. O eroare de programare a celor de la Apple face ca toata gama lor de produse sa fie vulnerabila. Acestia pot avea acces la parole si alte date din telefon si chiar sa il controleze de la distanta, fara ca utilizatorul sa isi dea seama.

Citește și: S-a îmbrăcat transparent și a prezentat rubrica meteo: Gafă de prezentatoare TV / VIDEO

Lista dispozitivelor afectate este lunga si include iPhone, iPad, Apple Watch, computerele Mac si Apple TV. Utilizatorii acestora sunt sfatuiti sa isi updateze sistemul de operare, la cea mai recenta varianta, lansata luni: iOS 9.3.3 (valabil doar pentru modelele iPhone 4 si mai noi); OS X 10.11.6; tvOS 9.2.2 si watchOS 2.2.2, potrivit The Guardian.

Citește și: Ei sunt românii care-și vând nunta pe OLX

Vulnerabilitatea vine din prelucrarea imaginilor de tip TIFF (Tagged Image File Format). Un astfel de fisier odata intrat in gadget ii faciliteaza hackerului accesul nelimitat la informatiile stocate. "Aceasta vulnerabilitate este cu atat mai ingrijoratoare cu cat poate fi generate de orice aplicatie care foloseste sistemul de conversie Apple Image I/O API a fisierelor TIFF." a declarat Tyler Bohan, de la firma de Securitate cibernetica Cisco Talos. Foarte multe aplicatii, precum iMessage, convertesc pozele in mod automat, fara sa ceara acceptul utilizatorului, ceea ce inseamna ca infectarea se poate face fara stirea utilizatorilor. Circa un miliard de dispozitive care folosesc platforma Android s-au confruntat cu probleme similare, denumite Stagefright si Stagefright2.

Citește și: Cum s-a ajuns la cea mai mare sinucidere în masă din istorie. Aproape 1000 de oameni și-au pus concomitent capăt vieții

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.