Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Panică totală în Rusia - FSB amenință mercenarii Wagner să îl aresteze rapid pe Prigojin

fsb

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB, fostul KGB) a cerut sâmbătă mercenarilor din grupul Wagner ''să nu facă o greşeală ireparabilă'' şi să nu execute ordinele lui Evgheni Prigojin, şeful grupului, după ce acesta a făcut apel la o revoltă armată împotriva Ministerului rus al Apărării, relatează EFE, scrie Agerpres.

''Facem apel la luptătorii armatei private să nu facă o greşeală ireparabilă, să înceteze orice acţiune armată împotriva poporului rus, să nu execute ordinele criminale şi trădătoare ale lui Prigojin, să ia măsuri pentru arestarea acestuia'', se arată într-un comentariu al FSB, citat de Interfax.

Potrivit comunicatului, ''declaraţiile şi acţiunile lui Prigojin sunt de fapt un apel la declanşarea unui conflict civil armat pe teritoriul Rusiei şi reprezintă o lovitură în spate pentru militarii ruşi care luptă împotriva forţelor pro-fasciste ucrainene''.

''Toate informaţiile răspândite pe reţelele de socializare în numele lui Evgheni Prigojin despre presupusul bombardament asupra unităţilor din spatele Wagner nu corespund realităţii şi reprezintă o provocare informativă'', adaugă FSB.

Serviciul a precizat că ''direcţia de investigaţii (...) a deschis un dosar penal legitim şi bine fundamentat împotriva lui Prigojin'' pentru ''organizarea unei rebeliuni armate'', o infracţiune ce se pedepseşte de la 12 la 20 de ani de închisoare.

Prigojin a acuzat vineri armata rusă că a bombardat poziţiile companiei militare private şi a promis că îi va pedepsi pe vinovaţi.

Şeful Wagner a făcut apel la forţele din subordinea Ministerului Apărării să nu opună rezistenţă, în caz contrar vor fi ''eliminate imediat''.

''Suntem 25.000 şi vom afla de ce este haos în ţară'', a scris Prigojin, negând că ar fi vorba de o lovitură de stat.

El a susţinut că dorinţa de a pune capăt ''haosului'' care domneşte nu este ''o lovitură de stat'', ci un ''marş pentru justiţie'' şi că operaţiunile militare nu vor fi afectate de acţiunile Wagner.

Potrivit lui Prigozhin, după ce "se vor ocupa" de cei care îi "anihilează" pe soldaţii ruşi, luptătorii Wagner "se vor întoarce pe front".

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că preşedintele rus, Vladimir Putin, a fost informat despre ''situaţia din jurul lui Prigojin'' şi că se iau măsuri corespunzătoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.