Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Panou publicitar cu un mesaj referitor la abuzurile comise de clerici, amplasat la Lisabona înainte de sosirea papei

reuters.com
panou publicitar lisabona

Panou publicitar cu un mesaj referitor la abuzurile comise de clerici, amplasat la Lisabona înainte de sosirea papei

Un panou publicitar de mari dimensiuni cu un mesaj referitor la abuzurile sexuale comise de clerici a fost amplasat în cursul nopţii la Lisabona, cu doar câteva ore înainte ca papa Francisc să ajungă în capitala Portugaliei pentru a participa la cea mai mare adunare a tinerilor catolici, informează Reuters, relatează Agerpres.

Ziua Mondială a Tineretului, eveniment creat de regretatul papă Ioan Paul al II-lea pentru tinerii catolici, are loc o dată la doi sau trei ani în diferite oraşe.

Evenimentul vine la mai puţin de şase luni de la publicarea unui raport al unei comisii portugheze potrivit căruia cel puţin 4.815 minori au fost abuzaţi sexual de clerici - majoritatea preoţi - de-a lungul a şapte decenii. Comisia responsabilă a spus că acesta este doar "vârful aisbergului".

Papa Francisc, care se va afla în Portugalia până la 6 august, ar urma să se întâlnească în privat cu victime ale abuzurilor.

Panoul publicitar a fost montat pe bulevardul Almirante Reis, unul dintre cele mai lungi şi mai aglomerate din Lisabona. Acesta conţine mesajul: "4.800+ de copii abuzaţi de Biserica Catolică din Portugalia". De asemenea, panoul include 4.815 puncte, fiecare reprezentând o victimă.

"Nimic nu poate repara ceea ce au trăit şi viaţa acestor peste 4.800 de victime", a declarat pe site-ul său grupul care a organizat campania de conştientizare intitulată "This Is Our Memorial".

"Ceea ce putem şi trebuie să facem este să ne amintim de ele. Să le oferim o voce. Astfel încât ceea ce s-a întâmplat să nu se mai aibă loc niciodată", a precizat grupul.

Biserica a promis dezvelirea unui memorial în acest sens, în cursul evenimentului de o săptămână, însă nu a fost stabilită o dată exactă, Biserica declarând că proiectul este încă analizat.

Patriarhul Lisabonei, Manuel Clemente, a declarat luni că angajamentul Bisericii portugheze de a aborda problema abuzurilor sexuale comise de clerici este unul "total".

Alte două panouri publicitare au fost amplasate în municipiile învecinate Loures şi Oeiras, unde sunt programate de asemenea evenimente ocazionate de Ziua Mondială a Tineretului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.