Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc a ajuns în Peru şi este aşteptat să rezolve criza politică

instagram
papa francisc

Papa Francisc a ajuns în Peru, joi, în ultima parte a turneului său în America de Sud. Suveranul Pontif a fost întâmpinat la aeroportul din Lima de preşedintele peruan Pablo Kuczynski, care i-a cerut să ajute la rezolvarea crizei politice de care este afectată această ţară, scrie BBC. Înainte de sosirea Suveranului Pontif, preşedintele Kuczynski l-a numit „mesager al păcii şi speranţei” şi a afirmat că speră ca vizita lui să ajute la „vindecarea” naţiunii.

Peruanii protestează faţă de decizia autorităţilor de a îl graţia din motive de sănătate pe Alberto Fujimori, fost preşedinte al ţării, în Ajunul Crăciunului. După decizia de a îl graţia pe Fujimori, Pablo Kuczynski a luat cunoştinţă despre furia pe care a generat-o, dar a spus că nu poate permite ca acesta să moară în închisoare.

Fujimori ispăşea o pedeapsă de 25 de ani de închisoare, după ce a fost condamnat pentru abuzuri privind drepturile omului şi corupţie. Medicii care l-au tratat au spus că Fujimori are probleme grave de inimă.

Papa Francisc va vizita oraşele Puerto Maldonado şi Trujillo, după care, duminică, va avea loc o slujbă în Lima. Suveranul Pontif a ajuns în Peru după ce a făcut o vizită în Chile, unde s-a întâlnit cu victime al abuzului sexual comis de preoţi din această ţară. Papa Francisc, în vârstă de 81 de ani, şi-a exprimat „durerea şi ruşinea” faţă de acest scandal şi le-a cerut iertare victimelor.

Catolicii au fost nemulţumiţi de decizia Suveranului Pontif din 2015 prin care l-a numit pe episcopul Juan Barros la conducerea micii dioceze Osorno din Chile. Barros a fost acuzat că şi-a protejat fostul mentor, părintele Fernando Karadima, care în urma unei anchete desfăşurate la Vatican a fost găsit vinovat, în 2011, de abuz asupra unor adolescenţi, timp de mai mulţi ani. Karadima a negat acuzaţiile, iar Barros a spus că nu are cunoştinţe despre aceste învinuiri, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.