Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc a denunţat drept 'intolerabilă' orice formă de rasism, într-o reacţie faţă de moartea la Minneapolis a lui George Floyd

Inquam Photos/ Octav Ganea
papa Francisc Blaj

Papa Francisc a denunţat drept ”intolerabilă” orice formă de rasism, într-o reacţie faţă de moartea la Minneapolis a lui George Floyd, şi a condamnat totodată violenţele care i-au urmat, relatează AFP, anunță news.ro.

”Noi nu putem tolera şi nici închide ochii în faţa vreunei forme de rasism sau de excludere şi să pretindem că apărăm caracterul sacru al oricărei vieţi umane”, a declarat Papa Francisc în audienţa sa de miercuri.

Citește și: Gestul de curaj al unui polițist din Bihor: a refuzat o mită de 1.000 de euro

”Nimic nu se câşigă” prin reacţiile violente din ultimele zile, a denunţat el.

”Trebuie să recunoaştem că violenţa din ultimele nopţi este autodistrugătoare”, a îndemnat Papa argentinian, într-un mesaj adresat credincioşilor de limbă engleză.

”Urmăresc cu mare îngrijorare dureroasele dezordini sociale care au loc în naţiunea voastră în aceste zile, în urma morţii tragice a domnului George Floyd”, a subliniat Francisc,

”Azi mă alătur Bisericii Saint-Paul, (oraşului) Minneapolis şi Statelor Unite, pentru a mă ruga pentru odihnirea sufletului lui George Floyd şi pentru toţi cei care şi-au pierdut viaţa din cauza păcatului rasismlui”, a declarat Suveranul Pontif.

Citește și: Augustin Zegrean, reacție după decizia CCR cu privire la mandatele aleșilor locali: ‘Nu mai au suport să stea acolo, pentru că mandatul lor a expirat’

”Să ne rugăm pentru alinarea familiilor şi prietenilor copleşiţi şi să ne rugăm pentru reconcilierea naţională şi pacea la care aspirăm”, a îndemnat Papa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.