Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc a fost primit la Bangkok cu ceai mate şi un cor argentiniano-columbian

Inquam Photos/ Octav Ganea
papa Francisc Blaj

Papa Francisc a fost primit miercuri la prânz cu un ceai mate şi un cor format din patru argentinieni şi trei columbieni la ceremonia de bun venit în Thailanda, unde va rămâne până sâmbătă în cadrul primei etape a turneului său asiatic ce cuprinde şi Japonia, relatează EFE potrivir Agerpres

Cu acompaniamentul unui instrument de percuţie peruan, corul a cântat în spaniolă 'Un puente construir', un cântec compus de un grup local de catolici şi dedicat papei care joi are prevăzută oficierea unei liturghii şi o întâlnire cu autorităţile civile şi religioase ale ţării.

"Mai întâi a avut loc un dans thailandez şi apoi imnul 'Viva el papa' în engleză şi thailandeză, urmat de cântecul 'Un puente construir'', a declarat pentru EFE părintele Andres, un preot columbian care a făcut parte din corul cu care a fost întâmpinat papa la Nunţiatura din Bangkok.

"Ne-a emoţionat faptul că, deşi era obosit după atâtea ore de zbor cu avionul, a avut răbdare să ne asculte şi să ne binecuvânteze şi ne-a spus să ne rugăm pentru el", a subliniat părintele Andres, reprezentant al Misionarilor Javerianos din Yarumal, un institut apostolic de origine columbiană.

Mariela, o argentiniancă din cor, a mărturisit că s-a bucurat enorm de venirea papei şi că băut din ceaiul mate, pe care ea însăşi l-a pregătit.

"Nu ştiam dacă îi vor da voie, sau dacă va putea să bea, dar până la urmă l-a băut", a spus Mariela, membră a comunităţii catolice minoritare din capitala thailandeză

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.