Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc a oficiat Audienţa generală în interiorul Palatului apostolic, ca urmare a epidemiei de coronavirus

Agerpres
papa Francisc

Papa Francisc a oficiat Audienţă generală de miercuri în interiorul Palatului apostolic, nu în Piaţa Sfântul Petru şi în lipsa credincioşilor, care a fost retransmisă la televiziune şi pe internet, ca urmarea a epidemiei de coronavirus ce afectează Italia, relatează EFE.

Suveranul Pontif a celebrat Audienţa în Biblioteca Palatului apostolic, însoţit doar de cei însărcinaţi cu citirea catehezei în diferite limbi străine, fiecare dintre ei stând la un metru de distanţă ca măsură de securitate pentru a evita contagierile, potrivit Agerpres.ro.

Afară, piaţa Sfântul Petru unde în mod obişnuit se adunau credincioşii era complet pustie, iar liturghia nu a fost transmisă pe ecranele care sunt instalate acolo.

Citește și: Armata României intervine la frontieră! Șeful MApN, Nicolae Ciucă, a aprobat solicitarea DSU

Papa a mulţumit din inimă personalului medical, infirmierilor, medicilor şi voluntarilor care în aceste momente grele se află la căpătâiul celor care suferă.

"Mulţumesc tuturor credincioşilor, tuturor femeilor şi bărbaţilor care se roagă în aceste momente, să fim toţi uniţi indiferent de religie", a spus papa.

Vaticanul, unde s-a înregistrat un singur caz de contagiere, este de asemenea vizat de măsurile de restricţie pentru a stopa răspândirea coronavirusului, care în Italia a infectat peste 10.000 de persoane şi a provocat 631 de morţi, mai ales în nordul ţării.

Citește și: PMP solicită măsuri urgente: Trebuie construite mecanisme de izolare şi carantină în zonele de trecere a frontierei

Printre aceste măsuri şi restricţii, guvenul italian a decis suspendarea până la 3 aprilie a ceremoniilor religioase, inclusiv cele funerare pentru a evita aglomerările şi contagierile.

A fost totodată prevăzută suspendarea vizitelor "ad Limina Apostolorum" ale episcopilor din Franţa şi Brazilia, care erau programate zilele aceasta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.