Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc, anunț care schimbă cursul istoriei: Ce au voie femeile să facă de acum înainte

papa francisc

Suveranul Pontif a lui o hotărâre istorică. Papa Francisc a decis ca şi femeile să poată participa pe viitor la ritualul spălării picioarelor în Joia Mare din Săptămâna Patimilor, obicei care reconstituire momentul spălării de către Iisus a picioarelor ucenicilor săi înainte de Cina cea de Taină, transmite EFE joi.

Citeşte şi: Decizie ISTORICĂ în lumea creștină: Paștele va fi sărbătorit în aceeași zi

"Toţi membrii poporului lui Dumnezeu" pot fi aleşi pentru a le fi spălate picioarele în respectivul ritual, întrucât în acest fel reies "pe deplin semnificaţia gestului Mântuitorului de a se jertfi pentru a salva lumea, precum şi milostivirea lui fără limite", a afirmat suveranul pontif, explicându-şi iniţiativa de modificare a tradiţionalului ritual. El şi-a prezentat hotărârea într-o scrisoare adresată prefectului Congregaţiei pentru Cultul Divin, Robert Sarah, datată 20 decembrie, dar publicată joi, 21 ianuarie 2016. Totodată, Papa a recomandat ca de acum înainte să se ofere credincioşilor "o explicaţie adecvată în legătură cu semnificaţia acestui ritual".

Citeşte şi: Soția lui Victor Ponta critică Norvegia pentru OPACITATE în Cazul Bodnariu

Vaticanul a difuzat joi şi un document din 6 ianuarie al Congregaţiei pentru Cultul Divin prin care intră în vigoare modificările sugerate de Suveranul Pontif. În acest fel, pentru ritualul spălării picioarelor se vor putea alege "bărbaţi, femei, tineri, bătrâni, persoane sănătoase şi oameni bolnavi, credincioşi şi laici". Până în prezent, ritualul prevedea ca pentru spălarea picioarelor din Joia Mare "să fie aleşi 12 bărbaţi". Modificările publicate joi consfinţesc o idee aplicată deja de Papa Francisc încă de anul trecut, când, în joia dinaintea Paştelui, a spălat picioarele a 12 deţinuţi, şase bărbaţi şi şase femei, din închisoarea Rebibbia din Roma. Tot atunci, el a făcut acelaşi gest şi cu picioarele bebeluşului uneia dintre deţinute, spun cei de la Agerpres.

Vezi şi: Vladimir Putin răspunde la acuzațiile Marii Britanii: Umor englezesc

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.