Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc: Biserica care nu se reînnoiește este o piesă de muzeu

ANSA
Papa Francisc

Papa Francisc: Biserica care nu se reînnoiește este o piesă de muzeu

''O Biserică care se evanghelizează pentru a se evangheliza este o Biserică care, călăuzită de Duhul Sfânt, este chemată să urmeze un drum solicitant, un drum al convertirii și al reînnoirii'', a spus Papa Francisc în timpul catehezei audienţei de miercuri, rostită în Piața Sf. Petru și dedicată zelului apostolic. ''Acest lucru presupune și capacitatea de a schimba modalitățile de a înțelege, evitând să ne refugiem în zone protejate de logică sau de ''aşa s-a făcut mereu'', a avertizat pontiful: ''Sunt refugii care îmbolnăvesc Biserica. Biserica trebuie să meargă înainte, trebuie să crească continuu, astfel încât să rămână tânără'', a adăugat el. ''Această Biserică este îndreptată  în întregime către Dumnezeu, deci participă la planul Lui de mântuire pentru umanitate și, în același timp, este îndreptată în întregime către umanitate'', a continuat el: ''Biserica trebuie să fie o Biserică care dialoghează cu lumea contemporană, care țese relații fraterne, care generează spații de întâlnire, implementând bune practici de ospitalitate, primire, recunoaștere și integrare a celuilalt și care are grijă de acea casă comună, care este creația'', relateaza Avvenire citat de Rador.

''Dacă Biserica nu se evanghelizează, rămâne o piesă de muzeu, în schimb ceea ce o actualizează continuu este însăşi evanghelizarea ei''.  ''Trebuie să fim conștienți că destinatarii evanghelizării nu sunt doar ceilalți, cei care mărturisesc alte credințe sau care nu le profesează, ci și noi înșine, credincioși în Hristos și membri activi ai poporului lui Dumnezeu'', a spus Papa Francisc.

''Și trebuie să ne convertim în fiecare zi': ''Primind Cuvântul lui Dumnezeu și schimbându-ne zilnic viața, doar așa se face evanghelizarea inimii''. ''Pentru a da această mărturie, şi Biserica trebuie să înceapă prin a se evangheliza'', a spus pontiful. ''Biserica este poporul lui Dumnezeu cufundat în lume și este deseori ispitită de idoli, ea are nevoie să audă proclamate mereu marile fapte ale lui Dumnezeu. Ceea ce înseamnă, într-un cuvânt, că are mereu nevoie să fie evanghelizată, să se roage și să simtă puterea Duhului Sfânt care schimbă inima''.

''Nu devii credibil doar predicând o doctrină sau o ideologie: o persoană este credibilă atunci când există armonie între ceea ce crede și ceea ce trăiește, felul în care crede și felul în care trăieşte''. ''Mulți creștini spun că ei cred, dar trăiesc din altceva, de parcă nu ar fi creștini'', a denunțat din nou Francisc: ''Și asta este ipocrizie. Opusul mărturiei este ipocrizia''. Mărturia, a amintit Suveranul Pontif, ''include credința mărturisită, adică aderarea convinsă și vădită la Dumnezeu Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt, care ne-a creat și ne-a răscumpărat din iubire. O credință care ne transformă pe noi, care ne transformă relațiile, criteriile și valorile care ne determină alegerile''. ''Fiecare dintre noi este chemat să răspundă la trei întrebări fundamentale, așa cum le-a formulat Paul al VI-lea: ''Crezi ceea ce proclami? Trăieşti ceea ce crezi? Anunți ce trăiești? Asta înseamnă armonie', a conchis Papa Francisc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.