Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc e categoric și îl pune la punct pe Donald Trump: Nu vrea schimbarea statutului Ierusalimului

papa_francisc

Papa Francisc şi-a reafirmat sprijinul pentru un status quo internaţional al Ierusalimului şi reluarea dialogului între israelieni şi palestinieni pe o soluţie care să aibă la bază existenţa a două state, potrivit unui comunicat difuzat joi de Vatican, relatează AFP.

Suveranul Pontif a criticat implicit, cum a făcut de multe alte ori, decizia preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului, scrie agerpres.ro.

Citește și: CTP a analizat la sânge jocul Simonei Halep! Pentru ce s-a RĂZBUNAT cea mai bună jucătoare din lume

Evocând 'caracterul specific al Ierusalimului' într-o scrisoare trimisă lui Ahmed al-Tayeb, marele imam al moscheii din Al-Azhar, Papa a subliniat că 'numai un statut special, garantat de comunitatea internaţională, poate să-i menţină identitatea, vocaţia sa unică de loc de pace (...) şi valoarea sa universală, permiţând un viitor de reconciliere şi speranţă pentru întreaga regiune'.

În acest mesaj trimis cu ocazia conferinţei internaţionale în sprijinul Ierusalimului organizată de Al-Azhar, Papa reafirmă 'necesitatea unei reluări a dialogului între israelieni şi palestinieni pentru o soluţie negociată vizând coexistenţa paşnică a două state în interiorul unor graniţe decise între ele şi recunoscute de comunitatea internaţională'.

Citește și: Premierul interimar „ANULEAZĂ” decizia lui Mihai Tudose! Cine a fost repus în drepturi de către Mihai Fifor

De la crearea Israelului în 1948, comunitatea internaţională nu a recunoscut niciodată Ierusalimul drept capitală a statului evreu şi consideră că 'statutul său final' trebuie negociat între israelieni şi palestinieni.

După anexarea Ierusalimului de Est, Israelul a proclamat întregul oraş drept capitala sa 'eternă şi indivizibilă'. ONU nu a recunoscut niciodată această anexare. Palestinienii doresc ca Ierusalimul de Est să devină capitala statului la care ei aspiră.

Citește și: Omenirea se CUTREMURĂ! Ce fel de arme vor să dezvolte americanii .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.